Micimackó és a Zelefánt

olvasói
10/10 (3)
Ugyan a cím Micimackót említi, a végtelennek tűnő sorozat legújabb epizódjában ismét Zsebibaba a főhős, miként az egy évvel ezelőtti Tavaszolás Zsebibabával című produkcióban.


Természetesen A. A. Milne halhatatlan meséihez már csak annyi köze a történetnek, hogy a Százholdas Pagony lakóinak körébe térhetünk vissza ismét. Ebben a filmben ráadásul az ismert figurákon kívül egy vadonatúj szereplő is megjelenik.

Egy reggel Micimackó és társai, Malacka, Tigris, Nyuszi és Zsebibaba furcsa nyomokat találnak a faházaikat körülölelő pázsiton. Valami hatalmas lény hagyhatta e lábnyomokat, ráadásul hamarosan felharsan a távolból valami rettentő hang is. - Ez alighanem a Zelefánt lesz - mondja Nyuszi, és expedíciót szervez a szomszéd erdőbe. Céljuk: foglyul ejteni a Zelefántot. Zsebibaba persze nem jöhet, mert ő még picike. A nagyok készülődnek, összeszedik a Zelefántfogáshoz nélkülözhetetlen eszközöket, felmálházzák Fülest, és nem sejtik, hogy mire nagy nehezen elvánszorognak az erdő széléig, addig a nyughatatlan Zsebibaba már rég elébük vágott és már szemtől szemben is áll a Zelefánttal.

A filmet a sorozat korábbi darabjaihoz híven - és a Disney-gyárban az efféle hűségben bízni lehet - Micimackó ízlésvilága határozza meg: mézédes. A rajzfigurák pofikái, együgyűségük, a kiszámítható fordulatok, a dalok és a tanulság a végén. A téma ezúttal az ismeretlentől való félelem, de a film így is leginkább a barátság fontosságáról szól, ami a sorozat népszerűségének egyik titka. Túlegyszerűsített cselekményével és szájbarágós modorával a film csupán árnyéka mindannak, amit Milne eredetijében megvalósított, de a rajzfilmsorozat újabb folytatásainak átlagszínvonala azért megvan. Izgulhatunk, kacaghatunk és bő egy órán át melengethetjük lelkünket Micimackó mesevilágában.
nelson
2005.02.10
|
Pooh's Heffalump Movie
amerikai rajzfilm, 68 perc, 2005
Micimackó és társai zelefántvadászatra indulnak, de Zsebibaba jár a jó úton. Milne meséjének sokadik zabifilmváltozata.
Rendező:

Frank Nissen

Forgalmazza: InterCom
(8 kép)


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Filmek a TV-ben
18:50
Mint-a-kép
amerikai vígjáték, 1997
19:00
Kutyátlanok kíméljenek
amerikai romantikus vígjáték, 2005
19:00
A kezdet kezdete
amerikai vígjáték, 2009
20:00
Kémkölykök 3-D - Game Over
amerikai családi kalandfilm, 2003
20:30
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.