A zűrhajó

olvasói
10/10 (2)
2004. júliusában egy UFO érkezett a Földre, amely lehetővé tette a Mars benépesülését. Háromszáz évvel később azonban a vörös bolygó invázióval fenyegeti világunkat, ezért az egyetlen megoldás visszamenni az időben, és megsemmisíteni ezt az azonosítatlan tárgyat.


Erre a hősies tettre egyedül a Surprise űrhajó bátor legénysége képes, akik kis vonakodás után neki is vágnak a kalandnak. Útjukon egy királynő és egy űrtaxis kíséri őket, de ádáz ellenfeleik is akadnak.

Nos, ez szerencsére nem a Star Wars várva várt harmadik epizódjának tartalma, bár nagyon közel áll hozzá. Michael Herbig német színész-rendező szinte az összes eddig készült tudományos-fantasztikus művet felhasználva forgatta paródiáját, amely nagyot merít a filmtörténetből - és nemcsak a sci-fi alkotásokból, hiszen a pénisz alakú űrhajó és a kétértelmű árnyjáték egyenesen a Sir Austin Powersből érkezett.

De látunk itt még színes búvárruhákat és mókás frizurákat az Űrszekerekből, űrtaxit a Szárnyas fejvadászból vagy éppen az Ötödik elemből, újrahasznosított tárgyakat (lásd kanapé mint időgép, Jolán, az állólámpa mint halálos fegyver) az Orion űrhajóból, karmesterként való vezénylést a Különvéleményből, na és persze felsorolják a Csillagok háborújának teljes kelléktárát Amidala királynőtől a szörcsögő Darth Vaderig.

Az időutazás kliséje pedig lehetőséget ad arra is, hogy kapjanak egy fricskát az időutazós, a történelmi és a westernfilmek is (a világ megmentésén munkálkodó kis csapat ugyanis véletlenül először a középkorban, majd a Vadnyugaton köt ki). És hogy a kavalkád teljes legyen, kapunk még egy sereg meleg űrhajóst (akik éppen a Waikiki szépe versenyre készülnek és egyfolytában túrótortát falnak), betétdalokat, álomjeleneteket és egy csokornyi szexuális poént.

Habár A zűrhajó még ezzel a rengeteg utalással együtt sem olyan fergeteges, mint annak idején a hasonló műfajban készült Űrgolyhók volt, de jól fog szórakozni rajta minden sci-fi-, paródia- vagy sci-fi-paródia rajongó.
fürkész
2005.03.17
|
(15 kép)


Film premierek

Az aszfalt királyai

amerikai életrajzi dráma, 152 perc, 2019

Időtlen szerelem

olasz musical, 105 perc, 2019

Cseng mester konyhája

finn-kínai filmdráma, 114 perc, 2019

Szép csendben

magyar filmdráma, 80 perc, 2019

Ragadozók

olasz gengszterfilm, 105 perc, 2019

Amundsen

cseh-norvég-svéd filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Az elveszett szaloncukrok történetével idézi meg a közeledő ünnep hangulatát.
Filmek a TV-ben
18:10
Star Wars: A klónok támadása
amerikai sci-fi, 2002
18:25
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:30
A robot és Frank
amerikai sci-fi vígjáték, 2012
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:45
A Vadász és a Jégkirálynő
amerikai fantasztikus kalandfilm, 2016 (ism.)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.