3D vetítések

Constantine - A démonvadász

olvasói
10/10 (1)
„A Jóisten egy hangyabollyal játszadozó kisgyerek” - vázolja fel a világ működésével kapcsolatos kétségeinek legbántóbbikát Constantine, a maszek ördögűző.
A természetfeletti képességekkel bíró, az árnyékvilág és a pokol között macskamédiumok segítségével mozgó lélekmentő a jelek ellenére nem a Mátrix alkotóinak újabb agyszüleménye, hanem a Hellblazer című DC/Vertigo-képregényfolyam hőse. Igaz ugyan, hogy a címszerepet játszó Keanu Reeves szinte kizárólag a gép/ember trilógia forgatása során elsajátított mimikáját kamatoztatja, a feketébe öltözött Constantine már csak azért sem lehet az új Neo (neoneo), mert figuráját eredetileg a bőgős-énekes Stingről formázták. A rövid eredettörténeti felvezetés után elöljáróban annyit érdemes még tudni, hogy ez az abszurd-eklektikus jelenéstörténet a többek között Britney Spears, Justin Timberlake és Janet Jackson klipjeiért felelős Francis Lawrence rendezői bemutatkozása, nem meglepő tehát, hogy a képek könnyedén felülírják a dramaturgiát, szexnek pedig - a biztató jelek ellenére - nyoma sincs a filmben. 
 
Marad tehát a betépett Bogartra emlékeztető Constantine, aki le szeretne szokni a dohányzásról, de nincsen ideje feltenni a nikotintapaszokat, mert a Sátán követe már az általunk ismert világ kapuján dörömböl. Hősünk harca a fel-felbukkanó féllényekkel egyszerre hátborzongató és mesterkélt, a számítógépes pokolábrázolás nagyon dögös, a kötelező kellékként felvonultatott, veszélybe sodort rendőrnőt alakító Rachel Weisz azonban még szolgálati fehér ingjében sem elég izgi. Panaszra ugyanakkor semmi ok, hiszen a történet zárlatában megáll az idő, Lucifer rágyújt egy cigire, és megmondja a frankót - a rendező pedig büszke lehet munkájára, mert jó iparoshoz méltó módon sikerült egy filmen belül megidéznie a Szárnyas fejvadász és a Men in Black hangulatát.
csmozi
2005.04.06
|
Constantine
amerikai akcióthriller, 121 perc, 2005
Egy sikeres amerikai kliprendező nagyjátékfilmes bemutatkozásában Keanu Reeves ismét megmenti a világot a démonoktól. Ezer ördög és pokol, meg persze némi számítógépes képmanipuláció.
Színész:

Keanu Reeves
(John Constantine)

Rachel Weisz
(Angela Dodson)

Tilda Swinton
(Gabriel)

Shia LaBeouf
(Chas Kramer)

Djimon Hounsou
(Midnite)

Pruitt Taylor Vince
(Hennessy atya)

Peter Stormare
(Sátán)

Larry Cedar
(féregember)

Forgalmazza: InterCom

3D vetítések


LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:40
Beépített szépség
amerikai akcióvígjáték, 2000
18:45
Gattaca
amerikai sci-fi, 1997
18:45
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:50
Mindenki szereti a bálnákat
amerikai-angol filmdráma, 2012
19:05
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.