Arsene Lupin (2004)

olvasói
(0)
Kell egy hős. Amikor a frankofon filmesek rádöbbentek arra, hogy Astérix kicsi és büdös, kétségbeesett keresésbe kezdtek egy nemzetközi szinten is vállalható figura után, aki hitelesen képviselheti hazájukat és kultúrájukat az imperialista-globalista szuperhősöktől nyüzsgő filmes univerzumban.
Szerencsére nem kellett sokáig kutatniuk, Maurice Leblanc regényíró 1905-ben született úri tolvaja, Arsene Lupin ugyanis némi ezredfordulós kozmetikázással kitűnő alfahímmé varázsolható. Jean-Paul Salomé rendező (Belphégor - A Louvre fantomja) pazar kiállítású adaptációjában a franciák becsületes betyárja számos karakterklisét egyesít: kick-box oktató apja a pajeszos Loganre (X-Men) emlékeztet, ő maga James Bond stílusában kaszinózik, akcióhátizsákját Indiana Jonestól kölcsönözte, nem veti meg a Yamakasi-pörgéseket sem, sőt, olyan hevesen szereti a nőket, mint francia vasutas a sztrájkot. Arsene Lupin (Romain Duris - Lakótársat keresünk, Válás francia módra) nem kispályázik a kalandjaiból készült első mozgóképes feldolgozásban.  
 
Nem kisebb feladat hárul rá, mint egy rojalista összeesküvés felgöngyölítése, apja halálának megbosszulása és élete szerelmének kiválasztása. Kristin Scott Thomas (Az angol beteg, A suttogó) és Eva Green (Álmodozók) között dönteni még egy raklap elszánt gonosz kiiktatásánál is bonyolultabb feladat, a stílusos kalandfilmből látványos sablonparádéba átcsapó film hőse alaposan meg is izzad a történet végére - a kosztümös-misztikus kalandhősökre izguló tinilányok pedig azonnal kiragasztják szobájuk falára Romain Duris poszterét. Csak meg ne tudják, hogy új bálványuk a Cécile Cassard tizenhétszer című film végén rózsaszín kisgatyában énekelt matróznótákat.
csmozi
2005.04.28
|
Arsene Lupin
angol-francia-olasz-spanyol kalandfilm, 131 perc, 2004
Nagyszabású akciódráma a legendás úri tolvaj, Arsene Lupin regényes kalandjaiból merítve. Rojalista összeesküvés, Bourbon-kincsek és szoknyavadászat grandiózus kivitelben.
Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.