Arsene Lupin (2004)

olvasói
(0)
Kell egy hős. Amikor a frankofon filmesek rádöbbentek arra, hogy Astérix kicsi és büdös, kétségbeesett keresésbe kezdtek egy nemzetközi szinten is vállalható figura után, aki hitelesen képviselheti hazájukat és kultúrájukat az imperialista-globalista szuperhősöktől nyüzsgő filmes univerzumban.
Szerencsére nem kellett sokáig kutatniuk, Maurice Leblanc regényíró 1905-ben született úri tolvaja, Arsene Lupin ugyanis némi ezredfordulós kozmetikázással kitűnő alfahímmé varázsolható. Jean-Paul Salomé rendező (Belphégor - A Louvre fantomja) pazar kiállítású adaptációjában a franciák becsületes betyárja számos karakterklisét egyesít: kick-box oktató apja a pajeszos Loganre (X-Men) emlékeztet, ő maga James Bond stílusában kaszinózik, akcióhátizsákját Indiana Jonestól kölcsönözte, nem veti meg a Yamakasi-pörgéseket sem, sőt, olyan hevesen szereti a nőket, mint francia vasutas a sztrájkot. Arsene Lupin (Romain Duris - Lakótársat keresünk, Válás francia módra) nem kispályázik a kalandjaiból készült első mozgóképes feldolgozásban.  
 
Nem kisebb feladat hárul rá, mint egy rojalista összeesküvés felgöngyölítése, apja halálának megbosszulása és élete szerelmének kiválasztása. Kristin Scott Thomas (Az angol beteg, A suttogó) és Eva Green (Álmodozók) között dönteni még egy raklap elszánt gonosz kiiktatásánál is bonyolultabb feladat, a stílusos kalandfilmből látványos sablonparádéba átcsapó film hőse alaposan meg is izzad a történet végére - a kosztümös-misztikus kalandhősökre izguló tinilányok pedig azonnal kiragasztják szobájuk falára Romain Duris poszterét. Csak meg ne tudják, hogy új bálványuk a Cécile Cassard tizenhétszer című film végén rózsaszín kisgatyában énekelt matróznótákat.
csmozi
2005.04.28
|
Arsene Lupin
angol-francia-olasz-spanyol kalandfilm, 131 perc, 2004
Nagyszabású akciódráma a legendás úri tolvaj, Arsene Lupin regényes kalandjaiból merítve. Rojalista összeesküvés, Bourbon-kincsek és szoknyavadászat grandiózus kivitelben.
Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
19:30
A suttogó
amerikai játékfilm, 1998
19:30
Deadwood - A film
amerikai western, 2019
19:30
Zombik
amerikai zenés vígjáték, 2018
19:40
Sommersby
amerikai dráma, 1993
20:00
Mary Poppins visszatér
amerikai fantáziafilm, 2018
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.