Mennyei királyság

Kingdom Of Heaven, 2005 Színes, magyarul beszélő amerikai történelmi film, 145 perc
Ó, azok a daliás idők, amikor a férfiak még férfiak voltak, kardot hordtak meg bazi nagy keresztet a ruhájukon, ritkán mosakodtak, de akkor is csak szenteltvízben, vagy a hitetlenek vérében! És annyira nem fértek a bőrükbe, hogy kitalálták maguknak a keresztes hadjáratokat, ahol aztán tényleg mindent megtehettek!


A történelemtudomány jelenlegi állása szerint a keresztes lovagok ugyanis vagy vallási fanatikusok, vagy gátlástalan szerencsevadászok voltak, rosszabb esetben mindkettő. Nem is csoda, hogy kevés film készül mostanában erről a vad és erőszakos korról. Ridley Scott (Gladiátor, Szárnyas fejvadász) szerencsére megérezte, hogy volt itt helye a hősiességnek és a példamutatásnak is, mert ő már csak ilyen, van ehhez szeme. Meg is született Balián, a fiatal kovács meséje, aki egy nap, miközben falujában búslakodik fiatalon elhunyt felesége miatt, megtudja, hogy sosem látott apja híres lovag a Szentföldön, aki most arra kéri, hogy csatlakozzon hozzá. Balián erős karjának, tiszta szívének és éles elméjének, no meg a zavaros időknek köszönhetően hamarosan lovaggá, majd hadvezérré válik, és azon veszi magát észre, hogy neki kell megvédenie Jeruzsálemet a hatalmas túlerőben lévő szaracén seregtől.

Akkoriban ugyanis szaracénoknak hívták az arabokat, de hősünknek semmi baja se a muszlimokkal, se senkivel, ő ugyanis korát messze megelőzve igazi demokrata. Ezzel nem is lenne gond, ha Scott nem dörzsölné ötpercenként az orrunk alá, a köztes idő viszont remekül telik a borzasztóan látványos csatákkal, gaz cselszövésekkel és általában a fenséges tájak és pazar díszletek mutogatásával. Mert a Mennyei királyság baromi jól mutat, igazi élvezet nézni, dolgoztak is rajta rendesen, Orlando Bloom is igazán hősies, Eva Green is gyönyörű, a férfiak pedig tényleg férfiak, mint mondottam vala.
Vízer
2005.04.28
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.