Parádés musicalek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lenyűgöző filmműfaj, mely virágkorát az 1930-astól az 1950-es évekig élte Hollywoodban. Ebben az időszakban százszámra készültek a zenés-táncos darabok a stúdiókban, s a műfaj megasztárjai már önmagukban is szinte teljes garanciát jelentettek a sikerre. A nagyok közt is az egyik legnagyobb természetesen a lenyűgöző Fred Astaire volt, a táncparkett géppuska lábú varázslója.


Most két klasszikus musical DVD-kiadása kerül a boltokba, melyekben Astaire partnereiként a nem kevésbé híres Judy Garlandot, valamint Syd Charisse-t láthatjuk. Mindkét film Astaire késői korszakából való, amikorra nálánál évtizedekkel fiatalabb partnernők oldalán alakította az atyai figurát, aki egyszerre volt mentor, mester és (természetesen) romantikus partner.

A Húsvéti parádéban az Astaire alakította színpadi előadóművész a Judy Garland alakította táncos kóristalánykát veszi kezelésbe, hogy a kedves, bohó és kevéssé glamúros kezdőből lenyűgöző partnert és kívánatos szerelmi társat faragjon - mondanunk sem kell: sikerrel. A kifejezetten Judy Garland figurájára írt női főszerep számos lehetőséget teremt emlékezetes, vígjátéki epizódok beillesztésére, miközben a fő cselekményszál (egy táncospár közös repertoárjának összehozása) értelemszerűen arról szól, hogyan képes a két eltérő tánc- és énekstílusú művész összecsiszolódni.


A Zenevonat című film is bátran nevezhetne a minden idők legnagyszerűbb musicalje versenybe. Astaire ezúttal egy karrierje csúcsán túljutott színészt alakít, aki azért érkezik New Yorkba, hogy a Broadwayn egy új zenés darab segítségével próbálja helyreállítani egykori nimbuszát. Miután a komolykodó darab totális kudarcba fullad, Astaire magához ragadja a kezdeményezést, és (természetesen) - lenyűgöző személyiségének és felbecsülhetetlen értékű szórakoztatóipari tapasztalatainak köszönhetően - sikerre viszi az átdolgozott darabot és elnyeri ifjú partnernőjének szerelmét. Mi pedig mindvégig - a bukásra ítélt első produkció alatt is - parádésan szórakozunk.

Húsvéti parádé - Easter Parade, 1948 * Színes, amerikai musical, 99 perc * (0) * Rendező: Charles Walters * Szereplők: Fred Astaire, Judy Garland * Hang: angol, német mono * Felirat: magyar + 13 nyelv * Extrák: audiokommentár Astaire lányának közreműködésével, dokumentumfilm, kimaradt dal.

Zenevonat - The Band Wagon, 1953 * Színes, amerikai musical, 111 perc * (0) * Rendező: Vincente Minnelli * Szereplők: Fred Astaire, Cyd Charisse * Hang: angol 5.1, német és spanyol mono * Felirat: magyar + 13 nyelv * Extrák: Audiokommentár, werkfilm, zenés rövidfilm

Forgalmazó: Warner Home Video
Odor Emilia
2005.06.09
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
22:35
Végső állomás 3.
amerikai-német horror, 2006
22:45
Ready Player One
amerikai sci-fi, 2018
22:50
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
22:50
Vérző olaj
amerikai dráma, 2008
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.