Batman: Kezdődik!

olvasói
10/10 (2)
Tény és való, a Batman-széria kifáradt, saját maga paródiájává vált, szóval ideje volt frissíteni. Egy fiatalos, mégis a korábbiaknál sokkal sötétebb, erőszakosabb verzióban mindent elölről kezdünk, és végre megismerhetjük a legenda eredetét, sőt azt is megtudhatjuk, honnan jön a dögös denevércucc.
Találkozhatunk a gyermek Bruce Wayne-nel, aki végignézi szülei halálát, és aki fiatalemberré cseperedve világgá ered, hogy megismerje a bűn természetét, hogy harcolni tudjon ellene. Bizonyos nindzsák aztán versenyképes harcművésszé edzik, és amikor visszatér a korrupt, lezüllött Gotham Citybe, nekiáll rendet teremteni. De hősünknek nem csak a helyi alvilággal kell szembeszállnia, hanem egy sokkal félelmetesebb, titokzatos erővel is, amely ismeri a legféltettebb titkát is. Például azt, hogy honnan az a dögös denevércucc! 
 
És íme, egy jó rendező és egy remek színész elég volt ahhoz, hogy újraélesszék és továbbfejlesszék a Batman-franchise-t! Az „emlékezetes” Mementóval magának nevet szerző Christopher Nolan sötét, veszélyes világot varázsolt a vászonra, amely valahogy mégis meseszerű marad. Ez még a Joker, Pingvin és Macskanő előtti old school Gotham City, ebből fakadóan a gonoszok is kicsit misztikusabbak, bár biztosan lesz, aki ezt némileg elmaszatoltnak fogja tartani. Christian Bale (Amerikai pszicho, A gépész) minden szempontból az eddigi legjobb Denevérember, mind színészként, mind fizikai felkészültségben - kár, hogy nem találtak neki jobb csajt, mint a kissé egérszerű Katie Holmes. Eredetileg Liv Tylert akarták a szép ügyvédnő szerepére, aminek sokan örültünk volna, de ettől függetlenül a mellékszereplőgárda parádés, a tempó hajtós, a technika ördögi, és most sem maradnak el a poénos benyögések. Szóval Batman: Kezdőknek és haladóknak!
Vízer
2005.07.14
|
Batman Begins
amerikai akcióthriller, 140 perc, 2005
A legenda születése a Memento és az Álmatlanság rendezőjének tolmácsolásában. Batman élt, él és élni fog!
Színész:

Christian Bale
(Bruce Wayne)

Michael Caine
(Alfred)

Liam Neeson
(Ducard)

Morgan Freeman
(Lucius Fox)

Katie Holmes
(Rachel Dawes)

Gary Oldman
(Jim Gordon)

Cillian Murphy
(Dr. Jonathan Crane)

Tom Wilkinson
(Carmine Falcone)

Rutger Hauer
(Earle)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.