Túszdráma

olvasói
(0)
Jeff Talley (Bruce Willis), a magánéleti és karrierválsággal küzdő, túszmentő tárgyalóból lett kisvárosi rendőrfőnök újra akcióba lép, amikor három, füvet szívó fiatal betör egy gazdag família házába, majd zavarában rögtön túszul is ejti az ott élő csonka családot.
Csakhogy a fiúk rossz helyen vannak és rossz időben, mivel apuka gonosz emberek mocskos pénzét mossa tisztára, akiknek nagy szükségük van egy adatokkal teli DVD-re a házból. Túszmentő tárgyalóvá visszavedlő emberünk ezzel rögtön hármas nyomás alá kerül: egyrészt ugye kísért a múlt (az igen erőteljes kezdőjelenetben azt láthattuk, hogy Talleynak sajnos nem sikerül megmenteni egy túszul ejtett anyát és kisfiát), másrészt az ostromlott erőddé váló otthonban rendet kell vágni az instabil ifjú túszejtők között, harmadrészt pedig azok a bizonyos gonosz emberek is megkeresik Talleyt, méghozzá azzal, hogy ha nem segít nekik, időközben szintén fogságba ejtett családja élete bánja. A helyzet tehát nem egyszerű, ám a főhős (és a rendező) ügyesen megbirkózik vele. 
 
Két tűz közé került, kiégett zsaruval, őrült, kegyetlen és bizonytalan rablókkal, a maffiának bedolgozó könyvelővel sokszor és sok helyen találkozhattunk már, de a francia Florent Siri rendező - akitől korábban A pók fészke című izgis akciófilmet láthattuk Samy Nacerivel - az unásig ismert műfaji elemeket olyan ügyesen variálja, hogy filmje egészében mégsem válik tucatthrillerré. Remekül kihasználja az egyetlen helyszínből adódó feszültséget, az összezártak idegességét, a főalak lélektani drámáját. Ehhez jön néhány jó helyen elhelyezett fordulat, látványos akciójelenetek, és a rendező nem átall horrorelemeket is elhelyezni a filmben (a szűk terekben a bennrekedt gyerekek után kúszó őrült gyilkos figurája, akivé az egyik srác alakul, igencsak félelmetes). Ráadásul Bruce Willis a korral nemesedik: játéka már-már színészinek nevezhető (még könnyezik is). A világ helyett ezúttal két családot kell megmentenie, és a kevesebb sokszor több lehet. Mint ahogy most is.
fürkész
2005.07.14
|
Hostage
amerikai-német akcióthriller, 113 perc, 2005
Amatőr túszejtők, profi bűnözők, kiégett kisvárosi rendőrfőnök. Bruce Willisnek egy francia rendező amerikai filmjében a világ helyett két családot kell megmentenie.
Színész:

Bruce Willis
(Jeff Talley)

Kevin Pollak
(Walter Smith)

Jimmy Bennett
(Tommy Smith)

Michelle Horn
(Jennifer Smith)

Ben Foster
(Mars Krupcheck)

Jonathan Tucker
(Dennis Kelly)

Marshall Allman
(Kevin Kelly)

Serena Scott Thomas
(Jane Talley)

Rumer Willis
(Amanda Talley)

Forgalmazza: SPI

Műsoron a TV-ben

aMC
 2019.04.29., hétfő, 12:20
 2019.04.30., kedd, 08:30

LinkekFilm premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:10
Az a varázslatos vidéki élet
amerikai dráma, 2018
18:15
Hanni és Nanni I-III.
német ifjúsági kalandfilmsorozat, Hanni és Nanni III., 2010
18:30
Tintaszív
amerikai-angol-német kalandfilm, 2008
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:30
Top Gun
amerikai akciófilm, 1986
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.