Letartóztattak egy férfit a Da Vinci-kód forgatásán

Rendzavarással vádolják azt az embert, akit egy skóciai kápolna területén fogtak el. A helyszínen éppen a Da Vinci-kód című film forgatása zajlott Tom Hanksszel.
A harminckilenc éves férfit a midlothiani rendőrség emberei vezették el, miután megpróbálta megszerezni a sztár autogramját a Rosslyn kápolnában. A középkori építményt elzárták a nyilvánosság elől, mivel a helyszínen Hanks és Audrey Tautou közös jelenetei forognak.

Mint arról már beszámoltunk, a Da Vinci-kód Dan Brown bestsellere alapján készül, és a tervek szerint a jövő év májusában kerül a mozikba.

A XV. századi kápolnát egyébként – ahol jelenleg forgatnak – már akkor elözönlötték az érdeklődők, amikor a regényben azt olvasták: a szentélyben őrzik a Szent Grál titkát.

Habár Dan Brown könyvét – amely szerint Jézus és Mária Magdolna nászából gyermek született, a leszármazottakat pedig a Sion-rend őrzi – a katolikus egyház és több történész is támadja, eddig világszerte 17 millió példányban kelt el.

A Rose Line Productions egy szóvivője szerint a Rosslyn kápolna csodálatos épület, amely fokozza majd a film hatását. A kápolna fenntartói állítólag 100 ezer fontot (több mint 36 millió forintot) kaptak a filmesektől, amiért a rendelkezésükre bocsátották az épületet.

A Da Vinci-kódot az Oscar-díjas Ron Howard (Egy csodálatos elme, A remény bajnoka) rendezi, Hanksen és Audrey Tautoun kívül többek közt Alfred Molina és Jean Reno is látható lesz benne.(bbc.co.uk)
2005.09.30
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.