Letartóztattak egy férfit a Da Vinci-kód forgatásán

Rendzavarással vádolják azt az embert, akit egy skóciai kápolna területén fogtak el. A helyszínen éppen a Da Vinci-kód című film forgatása zajlott Tom Hanksszel.
A harminckilenc éves férfit a midlothiani rendőrség emberei vezették el, miután megpróbálta megszerezni a sztár autogramját a Rosslyn kápolnában. A középkori építményt elzárták a nyilvánosság elől, mivel a helyszínen Hanks és Audrey Tautou közös jelenetei forognak.

Mint arról már beszámoltunk, a Da Vinci-kód Dan Brown bestsellere alapján készül, és a tervek szerint a jövő év májusában kerül a mozikba.

A XV. századi kápolnát egyébként – ahol jelenleg forgatnak – már akkor elözönlötték az érdeklődők, amikor a regényben azt olvasták: a szentélyben őrzik a Szent Grál titkát.

Habár Dan Brown könyvét – amely szerint Jézus és Mária Magdolna nászából gyermek született, a leszármazottakat pedig a Sion-rend őrzi – a katolikus egyház és több történész is támadja, eddig világszerte 17 millió példányban kelt el.

A Rose Line Productions egy szóvivője szerint a Rosslyn kápolna csodálatos épület, amely fokozza majd a film hatását. A kápolna fenntartói állítólag 100 ezer fontot (több mint 36 millió forintot) kaptak a filmesektől, amiért a rendelkezésükre bocsátották az épületet.

A Da Vinci-kódot az Oscar-díjas Ron Howard (Egy csodálatos elme, A remény bajnoka) rendezi, Hanksen és Audrey Tautoun kívül többek közt Alfred Molina és Jean Reno is látható lesz benne.(bbc.co.uk)
2005.09.30
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.