Grimm

The Brothers Grimm, 2005 Színes, feliratos amerikai-cseh kalandfilm, 118 perc
A Monty Python csoport egyetlen amerikai tagja, úgy látszik, nemcsak az angol humor, de a germán mesevilág iránt is vonzódik. Nem elég, hogy szűk két évtizede Münchausen báró képtelen kalandjait álmodta újra egy ötletektől és trükköktől hemzsegő filmben, ezúttal a világ legismertebb meséit összegyűjtő testvérpárt választotta főszereplőnek.


Az 1810-es években német területen járunk, amelyet Napóleon hadai tartanak megszállva. Két néprajzgyűjtő görnyed a fogadó asztalánál, és a gyertya hunyorgó fényénél fáradhatatlanul körmöli Piroska és a farkas történetét, amelyet a nép együgyű gyermeke éppen... Na, ilyen jelenet nincs a filmben. Terry Gilliam rendező és Ehren Kruger forgatókönyvíró (Sikoly 3., A kör) ugyanis egyáltalán nem történetileg hiteles módon kívánta ábrázolni a jeles mesegyűjtőket. Ez a film a fantázia birodalmáról szól, és még a meséktől is messzire rugaszkodik.

A két Grimm tesó (Matt Damon és Heath Ledger) itt országos szélhámos: boszorkányűzőként járják a falvakat, és a nép babonásságát kihasználva, egy kis szemfényvesztés, azaz korabeli eszközökkel előadott trükkparádé kíséretében tekintélyes összegeket csalnak ki a reszkető atyafiaktól. Egyszer aztán lefülelik őket, és egy utolsó lehetőséget kapnak a megszálló hadsereg helyi parancsnokától. Egy környékbeli város határában egyre-másra tűnnek el a fiatal lányok. Nos, oldják meg az ügyet!

Miközben ismert mesék motívumaival poénként szórták tele a filmet, az alapvetően komikus hangvételre harsány horroreffektek vetnek sötét árnyat, ha a gótikus képi világ nem volna már amúgy is épp elég sötét. Szóval van itt mese, kaland, ijesztgetés, szerelmiháromszög-dráma, sőt Monica Bellucci gonosz királynője jóvoltából egy kis csábítós rémtörténet is. Kicsit zagyva, kicsit zümzüm a produkció, de ötlet van benne temérdek.
nelson
2005.11.03
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
18:20
A vértől csöpögő ház
angol horrorfilm, 1971
18:30
A jó, a rossz és a furcsa
dél-koreai kalandfilm, 2008
18:30
James Bond: A holnap markában
amerikai akciófilm, 1997
18:40
Gran Torino
amerikai filmdráma, 2008
Már az összes lelőhelyen kint van, fotózd vagy fotózkodj vele, használd a #PESTIESTLES hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #nyeremenyjatek #varosiseta #programajanlo #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.