Az igazság fogságában

Where the Truth Lies, 2005 Színes, feliratos kanadai-angol-amerikai krimi, 107 perc
Nem mind arany, ami fénylik... Sztárokról például kiderülhet, hogy valójában nem olyan szépek, jók vagy okosak, mint amilyennek a filmvászon és a képernyő mutatja őket.


Ilyesmiről szól Az igazság fogságában, és ilyesmi járhatott Colin Firth fejében, amikor elvállalta benne az egyik főszerepet, hiszen régi vágya lehet kitörni Mr. Darcy skatulyájából, leszámolni a derék úriemberrel, hadd sápítozzanak Bridget Jones-ai ennek a világnak!

Az igazság fogságában az amerikai televízió hőskorába repít el, amikor - a valós személyekről mintázott, de fiktív - Lanny Morris (Kevin Bacon) és Vince Collins (Colin Firth) a maratoni hosszúságú jótékonysági gálák énekes-komikus műsorvezetőiként a nézők millióinak kedvencei. Amíg a kamerák előtt a paralízis elleni kutatásokra gyűjtik az adományokat, addig szállodai szobáikban folyik a pezsgő, gurulnak a tabletták és nyílnak a női ruhák. Aztán sikereik csúcsán közbejön valami, egész pontosan egy meztelen lány holtteste a fürdőkádban, és a két sztár többé nem lép fel együtt. Tizenöt évvel később egy rámenős újságírólány, Karen O`Connor (Alison Lohman) interjúvolja Collinsot, és az öregedő szépfiú nem kis riadalmára, folyton a duó szétválásának okairól kérdezősködik: mi történt azon az utolsó éjszakán? Karen aztán alaposan belebonyolódik a nyomozásba, és nemcsak szörnyű titkokról hull le a lepel, hanem róla is, ráadásul mindkét úr kezei között külön-külön is.

A kanadai Atom Egoyan (A kárbecslő, Exotica, Eljövendő szép napok, Felicia utazása), eddig a filmfesztiválok hőse, most megtette a nagy lépést, és Hollywoodban, sztárokkal, pazar díszletek között elkészített egy a nagy-, de azért úri nagyközönségnek szóló krimit. Klasszikus típusú bűnügyi történetet látunk, aminek a végén kiderül, hogy ki volt a gyilkos - ám mindez Egoyan-módra csavarintva tálaltatik: több idősíkon futó cselekménnyel, sűrű nézőpontváltással, filmnyelvi virtuozitással, bizarr szexuális kalandokkal.
nelson
2005.11.17
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Táncházak éjszakája ma délutántól hajnalig a Dürer Kertben. Gyerektáncház, bográcsozás, este pedig durvul a táncolás! #táncházakéjszakája #széki #szatmár #kalotaszeg #mezőség #táncház #néptánc #tánc #buliajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.