Földre szállt boszorkány

olvasói
8/10 (2)
Mit tesznek Hollywoodban, ha nem jut semmi az eszükbe, de nagyot akarnak kaszálni? Elővesznek valami régi, irdatlanul sikeres matériát, leszerződtetnek hozzá egy gigasztárt meg egy jól bevált rendezőt, és remélik, hogy valami fogyasztható sül ki az ősrégi receptből. A módszer ezúttal is működik: kedves, szellemes, szórakoztató, bár lehet, kicsit könnyen feledhető darab a végeredmény.


Volt a hatvanas évek közepén, még éppen a feminista mozgalmak virágkora előtt, egy nagyon sikeres tévésorozat Amerikában. A sorozat főszereplője egy boszorkány volt, aki egy halandó férfihez ment feleségül, s az ő kalandjaikat, varázslatoktól sem mentes hétköznapjaikat követték az epizódok. Nora Ephron rendezőnő filmje kétszeresen is remake-je ennek a régi szériának: főhőse egy boszorkánylány (Nicole Kidman), aki elhatározza, halandók között, varázslatok nélkül akarja folytatni az életét. Ebben a világban pedig dolgoznia kell a megélhetésért, s ő egy véletlen folytán éppen az egykori boszi-sorozatban kap munkát: a boszorkánylányt kell alakítania. Az igencsak testhez álló szerepben kezdőként is hamar felülmúlja népszerűségben sztárpartnerét, amiből szakmai és szerelmi bonyodalmak egyaránt adódnak.

A film butácska történetét elsősorban a remek epizódalakítások (pl.: Michael Caine, Shirley MacLaine) dobják fel, valamint az, hogy Nicole Kidman tényleg jó színésznő, amit az bizonyít, hogy a legnagyobb marhaságot is könnyedén és szórakoztatóan játssza el. ***

Extrák:
A rendezőnő audiokommentárja közepesen érdekes, főleg munkatársainak egekbe dicsérése zajlik. Szórakoztató az az opció, melynek bekapcsolásával mindenféle érdekességek jelennek meg a képernyőn a filmhez kapcsolódva, például arról, hogy hány hitelkártyája van egy átlagos amerikai családnak, vagy hogy ki/mikor találta fel a dobozos üdítő nyitófülét. Vannak törölt jelenetek és félórányi werkanyag. Az eredeti Bewitched-sorozattal kapcsolatos kvízjáték a magyar nézők számára szinte megoldhatatlan. Minden extra csak angol nyelven érhető el. ***

Bewitched (12)
2005 amerikai romantikus vígjáték Hossz: 102 perc
Forgalmazó: Warner Home Video
Rendező: Nora Ephron
Szereplők: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine
Kép: 16:9/1.85:1, színes
Hang: angol, magyar, cseh DD 5.1, lengyel surround
Felirat: magyar + 18 nyelv
tereza
2006.01.16
|
Bewitched
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2005
Boszorkánylány új életet kezd: halandók közé költözik, hogy az emberek közt találja meg az igaz szerelmet és a (színészi) karriert. Boszorkányos tervének megvalósítása nem zökkenőmentes, de a jó szórakozás garantált, mert Nicole Kidman tényleg varázslatos!
Rendező:

Nora Ephron

Forgalmazza: InterCom
(27 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.