Üvegtigris 2.

magyar vígjáték (2006)
Azt, hogy a rajongók mennyire várták már az Üvegtigris folytatását, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az utóbbi napokban több tízezren töltötték le valamely fájlcserélő szájtról vagy szerezték be a feketepiacról (ennek azonban az alkotók érthető módon nem nagyon örülnek).


Az öt éve várakozó, folytatásra kiéhezett Üvegtigris-rajongóknak pedig nem kell csalódniuk, hiszen barátaink ugyanolyan hülyék, mint az első részben. Kakszi Lali (Rudolf Péter) neonfényes büfékocsija továbbra is a tinnyei tó partján várja soha nem érkező fizetővendégeit, de megint csak Sanyi, a debil (Horváth Lajos Ottó), Róka, a balfék csencselő (Gáspár Sándor), Cingár, az elvetélt muzsikustehetség (Szarvas József), Csoki, az alkohol- és Babetta-függő (Csuja Imre) és Gaben, a nőbolond autónepper (Reviczky Gábor) látogatják.

Viszontlátjuk ezenkívül az előző rész mellékszereplőit is, sőt többen közülük előlépnek: Oszihoz konkrétan a legjobb jelenet köthető. Csélcsap nején, kikapós lányán, a két idióta rendőrön, Kokón, a süketnéma menyasszonyon és a hülye vendégen kívül új figurákat is kapunk egy fogszabályzós szociológuslány, egy szamár és egy elszánt építési vállalkozó személyében. Dramaturgiai hangsúly ez utóbbihoz köthető, aki bizony Lali és büféje romlására tör azzal, hogy éppen az Üvegtigris helyén szeretne lakóparkot építeni.

Habár Rudolf Péter rendező saját bevallása szerint az első rész mozaikszerű építkezése után ezúttal arra törekedett, hogy szabályos történetet is lopjon filmjébe, ez nem teljesült maradéktalanul. Van ugyanis problémafelvetés az elején, majd megoldás a legvégén, a kettő között azonban ismét csak vidám epizódokat láthatunk a hat lúzer életéből. Az elején elkezdett cselekmény ugyan a végére ismét magára talál, hogy többszörös csavarral zárja le hőseink és ellenfelük meccsét, az igazi rajongók valószínűleg ismét a film jelentős részét kitevő szabálytalan ökörködést fogják a legjobban élvezni.
fürkész
2006.01.18
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.