Mr. és Mrs. Smith

Mi lehetne játékosabb randifilm többéves házastársak számára? Egy egymásba beleunt férj és feleség rájön, hogy titokban a másik ugyanolyan penge bérgyilkos, mint az egyik.


Mr. és Mrs. Smith eleinte csak szavakkal és pillantásokkal ölik egymást, ahogy egy rosszkedvű házaspárhoz illik, aztán géppisztollyal és páncélököllel. Igazából erre az egyetlen ötletre épül a film: vegyünk egy tipikus helyzetekkel teli házassági drámát, amiben a szereplők azért puhára essenek, vagyis se a lélektani, se a fegyveres hadviselésükből ne legyen maradandó sérülésük, vagyis a néző nevethessen éppannyira, amennyire izgul!

A két sztár, Brad és Angelina remekül hozzák dögös formájukat: gyönyörűek mint férfi és nő, igazi sztárok, akik tudnak kacérkodni a kamerával. Az akciójelenetekben is kitesznek magukért, bár ez már inkább csak atlétikai teljesítmény - hogy ennél tovább nem jutnak, nem az ő hibájuk, igazából több eljátszanivaló nem volt ezeken a szerepeken. A Bourne-rejtély után Doug Liman rendező a kémműfaj leggyerekesebb irányába haladt tovább, és egyfajta felnőtt változatú Kémkölyköket készített megbillentett valóságarányokkal, fantasztikussá felnagyított sztorival, figurákkal és ketyerékkel. Első sikeréből, a Bárbarátokból pedig a közben sztárrá előlépett Vince Vaughnt is visszahozta erősíteni a komikus vonulatot. ***

Kiadás:
Információink szerint két különböző borító közül lehet választani: Mr. és Mrs. közt, a belső oldalon harmadik lehetőségként pedig mindkét esetben megkapjuk Mr. és Mrs. közös képét. (Mi most ezt választottuk.)

Az extrák még a filmnél is komolytalanabbak: előzetes, 5 perces rutinwerkfilm, forgatási jelenetek nyersen egymás után vágva 12 percben. Az interjúk menüpont alatt Jolie, Liman és Akiva Goldsman producer (aki egyébként az Egy csodálatos elme Oscar-díjas írója) olyanok, mintha kínosan erőlködve mellébeszélnének, egyedül Lucas Foster producernek sikerül őszintének hangzania. **

Mr. & Mrs. Smith (16)
2005 amerikai akcióvígjáték Hossz: 115 perc
Forgalmazó: Warner Home Video
Rendező: Doug Liman
Szereplők: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody, Kerry Washington
Kép: 16:9/:1, színes
Hang: magyar, angol DD 5.1
Felirat: magyar
Extrák felirata: magyar
nelson
2006.01.20
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Válogatás az elmúlt öt esztendő kimagasló hazai építészeti eredményeiből.
Filmek a TV-ben
18:15
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:55
Halálos iramban
amerikai akciófilm, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.