A Da Vinci nyitja meg Cannes-t

A Da Vinci-kód című filmet vetítik ebben az évben a Cannes-i Filmfesztivál nyitó gáláján - két nappal a világpremier előtt.
A Dan Brown bestsellerén alapuló thriller főszereplői Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Sir Ian McKellen és Alfred Molina. A filmet Ron Howard rendezte, aki 2002-ben az Egy csodálatos elme című munkájával elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A Jézus és Mária Magdolna leszármazottairól és a Szent Grál valódi jelentéséről szóló fikciós film május 17-én nyitja meg a nagy presztízsű francia fesztivált.

A film alapjául szolgáló könyvből - melyet negyven nyelvre fordítottak le - több mint 30 millió példányt adtak el. Habár történelmi tényekre és a római katolikus egyházra hivatkozik, az egyház puszta kitalációnak bélyegzi, és tiltakozik története ellen. A múlt héten például egy katolikus csoport azért emelte fel a szavát, hogy a filmet minősítsék korhatárosnak, hogy a gyerekeket megvédjék „a katolicizmusról szóló alattomos hazugságoktól”.

A producerek állítólag 100 millió dollárt fektettek a filmbe, amely olyan helyszíneken forgott, mint például a Louvre. A Da Vinci-kódot a tizenegy napos filmfesztiválon versenyen kívül vetítik majd. Franciaországban és Japánban ugyanaznap mutatják be, míg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában csak két nappal később.

A cannes-i zsűri elnöke egyébként - mint azt nemrég nyilvánosságra hozták - Wong Kar-wai, a 2046 és a Szerelemre hangolva rendezője lesz. A fesztivál történetében ez lesz az első alkalom, hogy kínai származású elnök vezeti a zsűrit.(bbc.co.uk)
2006.01.24
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
Szo
11
18:10
A Lego-kaland 2
amerikai animációs film, 2019
18:10
Kétarcú január
amerikai-francia-angol thriller, 2014
18:25
Ruben Brandt, a gyűjtő
magyar animációs film, 2018
18:35
Amerikába jöttem
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.