A Da Vinci nyitja meg Cannes-t

A Da Vinci-kód című filmet vetítik ebben az évben a Cannes-i Filmfesztivál nyitó gáláján - két nappal a világpremier előtt.
A Dan Brown bestsellerén alapuló thriller főszereplői Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Sir Ian McKellen és Alfred Molina. A filmet Ron Howard rendezte, aki 2002-ben az Egy csodálatos elme című munkájával elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A Jézus és Mária Magdolna leszármazottairól és a Szent Grál valódi jelentéséről szóló fikciós film május 17-én nyitja meg a nagy presztízsű francia fesztivált.

A film alapjául szolgáló könyvből - melyet negyven nyelvre fordítottak le - több mint 30 millió példányt adtak el. Habár történelmi tényekre és a római katolikus egyházra hivatkozik, az egyház puszta kitalációnak bélyegzi, és tiltakozik története ellen. A múlt héten például egy katolikus csoport azért emelte fel a szavát, hogy a filmet minősítsék korhatárosnak, hogy a gyerekeket megvédjék „a katolicizmusról szóló alattomos hazugságoktól”.

A producerek állítólag 100 millió dollárt fektettek a filmbe, amely olyan helyszíneken forgott, mint például a Louvre. A Da Vinci-kódot a tizenegy napos filmfesztiválon versenyen kívül vetítik majd. Franciaországban és Japánban ugyanaznap mutatják be, míg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában csak két nappal később.

A cannes-i zsűri elnöke egyébként - mint azt nemrég nyilvánosságra hozták - Wong Kar-wai, a 2046 és a Szerelemre hangolva rendezője lesz. A fesztivál történetében ez lesz az első alkalom, hogy kínai származású elnök vezeti a zsűrit.(bbc.co.uk)
2006.01.24
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.