Első a szerelem

Prime, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 105 perc
Rafi 37 éves, frissen elvált manhattani nő. Egy szép napon találkozik Daviddel, aki vonzó, értelmes, kedves fiatal festő. A nő óriási hibát követ el azzal, hogy előbb beleszeret a jóképű férfiba, és csak utána döbben rá, hogy az mindössze 23 éves („szinte még gyerek hozzá képest”).

Linkek


Kapcsolódó cikkek


A furcsa pár azonban egyre közelebb kerül egymáshoz, eközben azonban újabb kibékíthetetlen (?) ellentétek merülnek fel köztük. Rafi katolikus, bár vallását nem gyakorolja, míg David hagyománytisztelő zsidó család sarja, imádja a hip-hopot, és még mindig a nagyszüleivel él. A nőnek tehát rá kell jönnie, hogy adódhatnak még olyan helyzetek az életében, amikor párja számára fontosabb a Nintendo, mint a szex.

A helyzetet még ennél is tovább bonyolítja, amikor kiderül, hogy David Rafi pszichiáterének egyetlen fiacskája. A nő ugyanis afféle női Woody Allenként analitikushoz jár, hogy neki panaszolja el élete minden gondját és baját, ez azonban kezd igen pikánssá válni, amikor Lisának a saját gyereke nemi életéről szóló részleteket kell meghallgatnia.

Ahogy tehát láthatjuk, összeütközésbe kerül itt józan ész és szerelem, vallás és vallás, anyai érzés és szakmaiság, így biztosra vehető a teljes kavarodás, a vicces helyzetek és a kínos családi vacsorák sorozata.

Ben Younger forgatókönyvíró-rendező - aki nyolc évig dolgozott filmje forgatókönyvén - a Brókerarcok közgazdasági átverős thrillere után a romantikus komédia műfajában is bizonyíthat. Azt, hogy a karakterek, a szituációk és a párbeszédek elég kidolgozottak legyenek, a rájuk szánt nem kevés idő garantálja, az Első a szerelem igazi erőssége azonban kétségtelenül a színészi alakításokban rejlik. Uma Thurman már koránál fogva is a legalkalmasabb a vonzó, érett nő szerepére, míg a pszichiáter édesanyát Meryl Streep hozza remekül. A harmadik főszerepet az eddig főként tévésorozatokban látott Bryan Greenberg játssza, aki a valóságban ugyan valamivel több 23 évesnél, de örömmel elhisszük neki, hogy zsenge, érzékeny-éretlen fiú, akinek első a szerelem.
fürkész
2006.02.15
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A germán elektronikus zenész nem először tesz kísérletet arra, hogy a tiszteletére megtelő Hajót elkösse, és egészen a Balkánig vigye.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.