Első a szerelem

Prime, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 105 perc
Rafi 37 éves, frissen elvált manhattani nő. Egy szép napon találkozik Daviddel, aki vonzó, értelmes, kedves fiatal festő. A nő óriási hibát követ el azzal, hogy előbb beleszeret a jóképű férfiba, és csak utána döbben rá, hogy az mindössze 23 éves („szinte még gyerek hozzá képest”).

Linkek


Kapcsolódó cikkek


A furcsa pár azonban egyre közelebb kerül egymáshoz, eközben azonban újabb kibékíthetetlen (?) ellentétek merülnek fel köztük. Rafi katolikus, bár vallását nem gyakorolja, míg David hagyománytisztelő zsidó család sarja, imádja a hip-hopot, és még mindig a nagyszüleivel él. A nőnek tehát rá kell jönnie, hogy adódhatnak még olyan helyzetek az életében, amikor párja számára fontosabb a Nintendo, mint a szex.

A helyzetet még ennél is tovább bonyolítja, amikor kiderül, hogy David Rafi pszichiáterének egyetlen fiacskája. A nő ugyanis afféle női Woody Allenként analitikushoz jár, hogy neki panaszolja el élete minden gondját és baját, ez azonban kezd igen pikánssá válni, amikor Lisának a saját gyereke nemi életéről szóló részleteket kell meghallgatnia.

Ahogy tehát láthatjuk, összeütközésbe kerül itt józan ész és szerelem, vallás és vallás, anyai érzés és szakmaiság, így biztosra vehető a teljes kavarodás, a vicces helyzetek és a kínos családi vacsorák sorozata.

Ben Younger forgatókönyvíró-rendező - aki nyolc évig dolgozott filmje forgatókönyvén - a Brókerarcok közgazdasági átverős thrillere után a romantikus komédia műfajában is bizonyíthat. Azt, hogy a karakterek, a szituációk és a párbeszédek elég kidolgozottak legyenek, a rájuk szánt nem kevés idő garantálja, az Első a szerelem igazi erőssége azonban kétségtelenül a színészi alakításokban rejlik. Uma Thurman már koránál fogva is a legalkalmasabb a vonzó, érett nő szerepére, míg a pszichiáter édesanyát Meryl Streep hozza remekül. A harmadik főszerepet az eddig főként tévésorozatokban látott Bryan Greenberg játssza, aki a valóságban ugyan valamivel több 23 évesnél, de örömmel elhisszük neki, hogy zsenge, érzékeny-éretlen fiú, akinek első a szerelem.
fürkész
2006.02.15
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.