The Descent - A barlang

The Descent, 2005 Színes, feliratos angol horror, 99 perc
Akik egészen mostanáig abban a hitben éltek, hogy a nők a pult mögött a legizgatóbbak, most átértékelhetik adrenalo-esztétikai világképüket.


Neil Marshall rendező barlangos frásztúrája az utóbbi évek legjobb horrorfilmje nemcsak a történet kompakt kis szerkezete és pepec kivitelezése miatt, hanem mert a Gyilkos túrából és a Carrie-ből kölcsönzött alapvetésektől kezdve a Blair Witch Project és a 28 nappal később szellemiségének megidézéséig csupa kellemes utalást tartogat a műfaj rajongói számára. Plusz forgáccsá lehet karmolni a szék karfáját, ha az ember egy kicsit odafigyel a vászonra.

Sarah (Shauna MacDonald - A Jelcin-projekt) és kalandvágyó barátnői a kötelek és kampók vonzásában élnek: szabadidejükben sziklákat másznak, vagy éppen barlangrendszerekben kirándulnak, ezzel feledtetve a családnevelés és vállalati létramászás okozta hétköznapi stresszt. Akad a csapatban extrém sportos leányzó, becsvágyó maximalista és ideális anyajelölt, de hősnőnk - aki a film végén (nem titok) bugyogó vérben úszik - persze mindannyiukon túltesz. Sarah közvetlenül a legutóbbi kirándulás után egy tragikus - és igen jól kivitelezett - balesetben elvesztette férjét és gyermekét, és a legújabb csajos kalandtól nem mást vár, mint hogy leküzdje saját démonait, akik bizony csúnyán fojtogatják őt családja elvesztése óta. Nos, most bőven adódik alkalma a küzdelemre, a Sziklás-hegység egyik barlangjában ugyanis „megtalálkozik” mindennel, ami élő ember (és mozinéző) számára kellemetlen lehet: bezártsággal, kilátástalansággal, félszerzetekkel és bűzlő tetemekkel.

A korábban vágóként és a Dog Soldiers című vérfarkashorror rendezőjeként praktizáló Marshall jó tempó- és arányérzékkel mutatja be a lányok véresen szomorú túráját, melynek során nem csupán arra derül Fény, hogy Sötétség, de a moziból kijövet Torgyán doktor szavai is fülünkbe csengenek, miszerint: „Itt patak vér fog folyni!” És lőn.
csmozi
2006.02.22
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.