Casanova

Casanova, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 108 perc
Giacomo Casanova történetének valahány irodalmi és filmes feldolgozása egyformán fontosnak tartotta kiemelni a híres hedonista kicsapongó életvitelét és filozofikus életszemléletét. Egészen mostanáig!


Ez ugyanis a „Casanova light”, egy kosztümös romantikus komédia, ahol takarékra vették a szexet, a filozófia pedig végképp a háttérbe szorul. Ez a Casanova nem kifinomult élvhajhász sötéten nihilista gondolatokkal, mindössze egy jóképű csibész, akire buknak a nők. Némi problémája akad is ebből, mert számos pikáns botránya miatt a hatóságok éppen azon vannak, hogy kiutasítsák Velencéből, hacsak nem javul meg. Mivel akkoriban még nem volt arrafelé annyi hülye turista, Casanova úgy dönt, hogy marad, ám alighogy belekezd a javulásba, máris újabb kalandba csöppen! Csakhogy egy tűzről pattant korai feministával akad dolga, aki sosem állna szóba egy szoknyavadásszal, így hősünk kénytelen valaki másnak kiadni magát, ráadásul megjelennek az inkvizítorok is - akikre ugyebár senki sem számít, arra meg pláne nem, hogy ilyen hülyék legyenek!

Vagyis ezt a Casanovát egy percig sem lehet komolyan venni, ami egyrészt jó, mert remek benyögések vannak, és sokat lehet nevetni, másrészt az embernek furcsa hiányérzete támad, és nem csak az elmaradt szexjelenetekről beszélek. Kicsit rossz nézni, ahogy elidétlenkedik az egészet, itt ennek a történetnek a húsba vágó vágyról, a testi és szellemi kielégületlenségről kellene szólnia, és nem a félreértések félresikerült vígjátékáról. Heath Ledger szeretni való, sármos srác, vicces is, de nem a végzet embere, és nehéz mögötte komoly mélységet feltételezni, de úgy tűnik Lasse Hallström (Árvák hercege, Csokoládé) ezúttal valami igazán vidámat és könnyedet akart rendezni. Csak az furcsa, hogy a szereplők közül senki sem néz ki olasznak, leszámítva Casanova többnyire hű szolgáját, pedig őt egy iráni színész játssza!
Vízer
2006.03.02
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.