Casanova

Casanova, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 108 perc
Giacomo Casanova történetének valahány irodalmi és filmes feldolgozása egyformán fontosnak tartotta kiemelni a híres hedonista kicsapongó életvitelét és filozofikus életszemléletét. Egészen mostanáig!


Ez ugyanis a „Casanova light”, egy kosztümös romantikus komédia, ahol takarékra vették a szexet, a filozófia pedig végképp a háttérbe szorul. Ez a Casanova nem kifinomult élvhajhász sötéten nihilista gondolatokkal, mindössze egy jóképű csibész, akire buknak a nők. Némi problémája akad is ebből, mert számos pikáns botránya miatt a hatóságok éppen azon vannak, hogy kiutasítsák Velencéből, hacsak nem javul meg. Mivel akkoriban még nem volt arrafelé annyi hülye turista, Casanova úgy dönt, hogy marad, ám alighogy belekezd a javulásba, máris újabb kalandba csöppen! Csakhogy egy tűzről pattant korai feministával akad dolga, aki sosem állna szóba egy szoknyavadásszal, így hősünk kénytelen valaki másnak kiadni magát, ráadásul megjelennek az inkvizítorok is - akikre ugyebár senki sem számít, arra meg pláne nem, hogy ilyen hülyék legyenek!

Vagyis ezt a Casanovát egy percig sem lehet komolyan venni, ami egyrészt jó, mert remek benyögések vannak, és sokat lehet nevetni, másrészt az embernek furcsa hiányérzete támad, és nem csak az elmaradt szexjelenetekről beszélek. Kicsit rossz nézni, ahogy elidétlenkedik az egészet, itt ennek a történetnek a húsba vágó vágyról, a testi és szellemi kielégületlenségről kellene szólnia, és nem a félreértések félresikerült vígjátékáról. Heath Ledger szeretni való, sármos srác, vicces is, de nem a végzet embere, és nehéz mögötte komoly mélységet feltételezni, de úgy tűnik Lasse Hallström (Árvák hercege, Csokoládé) ezúttal valami igazán vidámat és könnyedet akart rendezni. Csak az furcsa, hogy a szereplők közül senki sem néz ki olasznak, leszámítva Casanova többnyire hű szolgáját, pedig őt egy iráni színész játssza!
Vízer
2006.03.02
|


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:10
18:15
Röplabdázó csodakutya
kanadai családi vígjáték, 2003
18:15
X-Men: Az eljövendő múlt napjai
angol-amerikai sci-fi akciófilm, 2014
18:20
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.