Jégkorszak 2. - Az olvadás

olvasói
9/10 (4)
Ahogy az első részben egyik napról a másikra beállt a jégkorszak, a folytatásban ugyanolyan hirtelen indul meg az olvadás, akármit is mondanak a hülye tudósok. És az is lehet, hogy nem haltak ki sem a mamutok, sem a kardfogú tigrisek!
Azért aki biztosra akar fogadni, az Sidre, a lajhárra tegyen, mert ez a fajta tutira túlélte a földtörténeti hercehurcát, de mesénk kezdetén még nagyjából jól mentek a dolgok más fajok számára is. Vegyük például Manfrédot, a hullámzó kedélyállapotú mamutot, vagy Diegót, a kiszámíthatatlan kardfogú tigrist, és persze a már emlegetett, gyorsan forgó nyelvvel is lassú észjárású lajhárt. A furcsa trió legutóbb még egy embergyereket mentett meg - a tigris legjobb meggyőződése ellenére -, most azonban a saját irhájukra kell jobban vigyázniuk. Mert igaz, hogy az átlag ukrán lakótelepére emlékeztető időjárás kezd egész elviselhetővé válni, de hamar kiderül, hogy az olvadó jég, amely először egy hatalmas élményfürdőnek tűnt, igazából halálos veszélyt rejt: ha az egyre vékonyodó jéggát átszakad, boldog völgyüket elárasztja a víz. 
 
Vagyis jönnek a hol vicces, hol izgalmas kalandok, köztük a bamba Manfréd párkeresése vagy kalandja a vízben ólálkodó csupafog protopiranhákkal, és sorolhatnánk, mert Carlos Saldanha és a Simpson család számos epizódját jegyző - és kell-e ennél jobb ajánlás? - Jon Vitti forgatókönyvíró jó kis sztorit hoztak össze. Kedvelhetők a karakterek, frappánsak a benyögések, és az előző filmnél jóval nagyobb büdzsének hála részleteiben is jobban kidolgozott az animáció - bár a tigrisen még bindzsizhettek volna kicsit. De ahogy korábban, most is a neurotikusan túlmozgásos kardfogú mókus - vagy cickánymosómedve? - akrobatikus szerencsétlenkedése a legszórakoztatóbb - ha más lény nem lenne a filmben, csak ő, már akkor is megérné megnézni!
Vízer
2006.03.22
|
Ice Age: The Meltdown
amerikai animációs film, 91 perc, 2006
Bár már rég ki kellett volna halniuk, a mamut, a kardfogú tigris és az óriáslajhár nemcsak a jéggel, de az olvadással is dacol, miközben két megmenekülés közben bulizni és csajozni is jut idejük.
Rendező:

Carlos Saldanha

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.