3D vetítések

Silent Hill - A halott város

olvasói
7/10 (4)
Szerencse, hogy a dél-franciaországi születésű Christophe Gans (Farkasok szövetsége) gyerekkorában nem számítógép-rajongó volt, hanem a mangákért és a B filmekért lelkesedett, ellenkező esetben most egy egész estés Pac Man-filmet rendezett volna.
A nyolcvanas évek elején Starfix néven filmes újságot alapító, annak hasábjain Cronenberg, Argento, Lynch, Carpenter és Leone munkásságát magasztaló Gans annyiban mégis engedményt tett a komputerőrülteknek, hogy most - az egyébként képregényes formában is közkedvelt - Silent Hill című túlélőjáték adaptációját készítette el - természetesen nem a számítógépes játékok, hanem a horror műfaja iránti tisztelettől vezérelve. 
 
A Silent Hill - A halott város története elsősorban a japán eredetű játék első részére épít, de megtalálhatók benne a folytatások egyes elemei is, főleg népszerű rémfigurák képében. Ilyen a bájos Piramisfej, a nővérkék és a démonbetegek, akik a játék második részéből érkeztek, és akikkel a harmadik részből kölcsönözött főhősnőnek kell felvennie a harcot. Rose Da Silva (Radha Mitchell - A fülke, Melinda és Melinda) ugyanis egyedül érkezik Silent Hill elhagyott városába, pontosabban gyógyíthatatlan beteg kislányával, de őt a város határán elveszíti, így a film az ő kereséséről szól. Miközben az anyuka a szellemhelység ködös utcáit és ódon épületeit járja, az otthon maradt apuka (Sean Bean - Caravaggio, Ronin) a város tragikus története után nyomoz, és megpróbál kapcsolatba lépni neje időközben lemerült telefonjával... 
 
Christophe Gans igyekezett hű maradni a feldolgozott játékok hangulatához és szellemiségéhez, meg persze a B horrorok hagyományaihoz is, ezért a számítógépes animáció használatát a mindent ellepő köd megfestésére korlátozta, a szörnyeket pedig feltrutyizott élő szereplőkkel játszatta el. A Silent Hill így kicsit puhányabb lett, mint A ragyogás, de jóval keményebb, mint a Scooby-Doo. És ez nem rossz hír.
csmozi
2006.04.25
|
Silent Hill
amerikai-francia-japán horror, 120 perc, 2006
Egy anyuka megszökteti gyógyíthatatlan kislányát a kórházból, de sajnos rossz irányba menekülnek: Silent Hill városára örök köd telepedett, ráadásul furcsa lények lakják. És ez még csak a kezdet...
Rendező:

Christophe Gans

Forgalmazza: Best Hollywood

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.