Julie Delpy Párizsban rendez

A francia színésznő nem először áll a kamera másik oldalára. A Párizsban játszódó Deux Jours (Two Days) ígérete szerint olyan lesz, mintha az Apádra ütök találkozna a Tágra zárt szemekkel.
A Mielőtt felkel a nap és a Broken Flowers - Hervadó virágok sztárja korábban már két rövidfilmet is rendezett, illetve 2002-ben egy Looking for Jimmy című munkát, amely DV-re forgott Los Angelesben 3000 dollárból, mindössze 24 óra alatt, és amelynek forgatókönyírója, vágója, főszereplője és producere is volt. 
 
A most készülő filmnek szintén Delpy lesz az egyik főszereplője, míg a másik Adam Goldberg (Egy csodálatos elme, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt), illetve a német Daniel Brühl (Good Bye, Lenin!, Edukators). A romantikus vígjátékban a színésznő és Goldberg egy párt játszanak, akik néhány napot Párizsban, a nő szülővárosában töltenek. Ott-tartózkodásuk ideje alatt a férfi találkozik párja volt szerelmeivel, és az az érzés alakul ki benne, mintha a nő korábban fél Párizzsal lefeküdt volna. A forgatás a múlt héten kezdődött a francia fővárosban, és egy hónapig fog tartani. A film elsősorban a francia nő és amerikai barátja közötti kulturális különbségekre fókuszál. A színésznő-rendezőnő reméli, hogy a végső munkálatokkal időben elkészül 2007 elejére, hogy bemutathassa a következő Sundance-en és a Berlini Filmfesztiválon. 
 
A sokoldalú művész - aki az Atlanti-óceán mindkét partján sikeres: amerikai és francia filmekben egyaránt szerepel - a színészeten és a rendezésen kívül zeneszerzéssel és forgatókönyvírással is foglalkozik (Mielőtt lemegy a nap című munkájáért alkotótársaival, Richard Linklaterrel, Ethan Hawke-kal és Kim Krizannal együtt Oscarra is jelölték 2005-ben). 
 
Új filmem olyan lesz, mintha az Apádra ütök találkozna a Tágra zárt szemekkel. Na jó, csak vicceltem” - nyilatkozta a sztár a Variety-nek. Delpy a párizsi projektet követően ismét rendezni fog: a leghírhedtebb magyar asszonyról, Báthory Erzsébetről forgat majd. A vérszívó, szolgálókínzó, sorozatgyilkos grófnő szerepét saját magára osztotta. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2006.06.29
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.