Mi az a velodrom? A kenguruk tudják

A Millenáris Kerékpárpálya botrányában felhevülteknek ajánlott a Wikipédia által kínált internetes gyűjtemény, ami tájékoztat arról, hogy Európa 13 országában milyen velodromok találhatók: olyan speciális gyorskerékpár-sportpályák, amelyek felépülésük óta prosperálnak, megújulnak, és mindezt nem feltétlenül az olimpiai játékoknak köszönhetik.
Edgar Dunc Grayről, az 1932-es Los Angeles-i olimpia első aranyérmes ausztrál bringásáról elnevezett Dunc Grey Velodrome 1999 óta áll a Sydney-től délnyugatra fekvő Banstown település határában. A 11 000 m2-t lefedő komplexum amfiteátrumszerűen elrendezett széksora veszi körbe a 250 méteres, világszinten legjobb minőségű fenyőpályát. Sportesemény végeztével kiegészítők vásárlása, étkezés is rendelkezésre áll a Star Trekre emlékeztető stadionban. 
 
Szép az élet két keréken - kivéve a nemzetközileg jegyzett magyar pályán, az ország egyetlen kerékpáros arénájában, amelyről olyan hírek terjengenek, hogy kihasználatlansága miatt esetleg lebontanák.
 
Későbbi hasznosításáról annyit tudni, hogy a 2012-es foci-Eb tartalékpályája vagy parkolóvá, esetleg felvonulási térré alakulna, illetve hosszú távon a szomszédos bevásárlóközpont bővítési területe lenne, vagy lakópark létesülne a helyén. Miért csak a négykerekes fejlesztésekre érzékeny a költségvetés? 
 
Itt az ideje, hogy a sárgarigó is megtanulja: kerékpárpálya. 
eszvé
2006.09.19
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.