Állati luxusszálló - szikla, sarkvidék és szavanna egy helyen

Hogy vészeli át a jeges mackó és a kaliforniai oroszlánfóka a kánikulát? Kis Péter építészműhelyének tervei nyomán átadásra került a Fővárosi Állat- és Növénykertben a korszerű uszodatechnikával felszerelt pancsoló az oroszlánfókáknak és nagy bundájú barátaiknak.
A „sarkvidéki panoráma” medencéi egy üvegalagutat fognak közre, mely az mellett, hogy a korábbinál kényelmesebb életteret biztosít az állatoknak, lehetővé teszi a látogatók számára, hogy minden szögből szemlélhessék a medve hatalmas karcsapásokkal kombinált úszástechnikáját. A fókák panorámamedencéje egy kisebb, sós vizű medence - ez a kétéltűek szemének egészsége miatt feltétlenül szükséges. 
 
Hamburgi és párizsi testvérei mellett Budapesten áll az egyetlen megmaradt állatkerti műszikla. A százéves, vasbeton vázra épült cementbeton héjazat 34 méter magasra törő mészkő, tetején dolomitkőzetet imitálva.
 
Megjelenésében természetes hatást kelt - erről Benke Gyula szobrászművész gondoskodott. A mára sérült, kopott burkot szintén Kis Péter csapata építi újjá - a korábbi, szobrászati igényű köpeny minél teljesebb meghagyásával. A várhatóan 2007 őszére befejeződő munkálatok eredményeként a szikla belseje egy teliholdas kertet idéző, hangulatos kiállítótérrel gazdagodik majd, mely üvegfalai révén láthatóvá teszi a vasszerkezetet. 
 
A jövőre vonatkozó tervek szerint Anthony Gall szavannaházat épít majd, korábbi állatkerti házaihoz hasonló, Afrikát idéző, nyers stílusban. 
 
Épül, szépül állatkertünk. 
 
Eszvé
2006.09.19
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.