Alternatíva - az építészet új otthona

Monica Batalla, Christian Molina és Nagy Péter Sándor pályázatukkal szintén első helyezést értek el a Király utca 40. számú ház újragondolását megcélzó építészeti ötletpályázaton.
Koncepciójuk szerint az egy szinttel megtoldott műemlék jellegű épület az építészképzés bentlakásos, műteremoktatással egybekötött új központja lehetne - egészen konkrétan a Bercsényi Építész Szakkollégium számára adhatna új otthont. 
 
A Hild József tervezte épületet alapvetően felújítanák, illetve - szem előtt tartva a praktikus funkciókat - kisebb változtatásokat eszközölve átszerveznék. Ennek következtében felváltva lakó- és stúdiószinteket alakítanának ki, a függőfolyosó erkélyekké alakulna át, és a főlépcső helyén teherfelvonót alakítanának ki - megőrizve az épület belső, ovális lépcsőházát. Az eredeti magasság fölött kialakított új szinten galéria és tágas előadó kaphatna helyet. 
 
A földszinten a pályázók helyreállítanák a legendás Sörházat, illetve mellette egy szintén hiánypótló funkciót betöltő, szakkönyveket árusító könyvesboltot képzeltek el, amelyhez egy - a hátsó kerttel összeköttetésben álló - kávézó is tartozna. 
 
Az építészképzés új központja a műegyetemi építészképzés gyakorlatával párhuzamosan, vagy éppen ellentétesen működhetne. 
szk
2006.09.19
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.