Miénk itt a tér - Civilek Háza

Újabb sikeres fejezetéhez érkezett a Király utca 40. számú ház megmentéséért folytatott harc - az ÓVÁS Egyesület és az OCTOGON architecture & design magazin közös építészeti ötletpályázata.
Az első helyezést elért pályamű - Dulácska Zsolt és Kárpáti Zoltán koncepciója szerint - a Hild József tervezte épületet és a szomszédos Vasvári Pál utcai telket a városlakók és a civil szervezetek számára alakítaná át. Itt működhetne a Civilek Háza a földszinten vendéglátó egységekkel és találkozóhellyel, esetleg kertmozival, az emeleten kiállító- és előadótermekkel, illetve - reprezentatív luxusirodák helyett - apró irodahelyiségekkel, amelyeket több civil szervezet is birtokba vehetne. 
 
A ház rekonstrukciója és újjáépítése mellett az üres telken - amellett, hogy kertet telepítenének - acélhuzalokból és üvegdobozokból a korábban lebontott épületnek állítanának emléket, illetve a telek szélén emelkedő üvegfallal állítanák helyre az egykori épület által meghatározott térfalat és az elvesztett arányokat az utcaképben. 
 
Mivel a pályázók az általuk vázolt város- és környezetvédő centrumot alapvetően mementónak és figyelemfelhívásnak szánják, még arra is gondoltak, hogy az egyébként drágán megváltható parkolóhelyeket a kerület jelképes 1 Ft-ért számítaná föl az engedélyezéskor. 
szká
2006.09.19
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.