Producerek

est.hu:
3/10
|
A musical narcisztikus műfaj, mindig is szívesen foglalkozott saját képével: az Ének az esőben óta nem egy híres darab témája önnön elkészülte (Mindhalálig zene; Tánckar) - de a tavalyi Producerek mind fölé emelkedik önreflexivitás terén.
Először is adva van egy rendező-producer (Mel Brooks), aki a hetvenes évek elején első nagyjátékfilmjét egy lecsúszott producerről készíti: a pergő párbeszédekre épülő vígjáték hőse egy ravasz könyvelési stiklihez megpróbálja megvalósítani minden idők legrosszabb színpadi musicaljét (Hitler tavasza címen), a mű azonban olyan szörnyűre sikerül, hogy bombasiker lesz belőle. A Producerekre keresztelt film meghozza alkotójának a rég várt elismerést, aki negyed századdal későbbi lecsuszása idején újra előkapja és színpadra adaptálja, feldusítva pár botrányosan elragadó és politikailag igen inkorrekt táncbetéttel (köztük egy csapat járókeretes öreglány eksztatikus szteppszámával) - majd hatalmas sikert arat vele a Broadwaytől a Madách Színházig. Ezt követően szinte magától értetődően készül el az új Producerek-mozifilm, ami ugye egy musical megvalósulásáról szóló filmkomédia sikeres musical-változatának mozi-remake-je. 
 
Mindezen biztató csavarok ellenére Susan Stroman filmje csak pont annyira lett rossz, hogy minden további nélkül eltűnjön a süllyesztőben - tekintve, hogy semmi sem szánalmasabb egy ripacsnál, aki ripacsot próbál játszani. Márpedig ez a régi szinpadi igazság ezúttal nem csupán az elborzasztó színeszi gárdára érvényes (Uma Thurman üdítő kivételével), de a kínosan erőlködő párbeszédekre is, amiket az (át)írók önparódia címén a szájukba adnak. Szerencsére azért a műfaj velejét jelentő táncbetétek - többnyire - eltalálják a helyes középutat a campesen önironikus túlzások és a szimpla rossz ízlés között. 
 
Kiadás
A rendezői kommentár és a werkfilm erényein túl akad számtalan kivágott ill. módosított jelenet, de kár ezekkel tovább súlyosbítani saját helyzetünket. A hang DD 5.1-es magyar és angol. 
 
The Producers, 2005 * 129 perc * Forum Home Entertainment * (12) 
vadalma
2006.09.11
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
18:20
Éjszaka Tunéziában
tunéziai krimi, 2017 (feliratos)
18:45
A szerelem erejével
amerikai dráma, 1991
18:50
Dunkirk
amerikai-angol-francia háborús akciófilm, 2017
18:50
Sose hátrálj meg
amerikai akciófilm, 2008
19:00
Timecode
amerikai filmdráma, 2000
Hétfő este Galla Miklós önálló színházi estje a TRIP Hajón! Tene, animáció és humor. #nemaradjle @tripbudapest @gallamiklos #gallamiklos #szinhazajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.