Komplett hülyét csinálok magamból - Uma Thurman

Mióta lekaszabolt 88 őrült jakuzát a Kill Billben, senkinek sem kell megmagyarázni, hogy Uma Thurman miért szupernő. Hogy történetesen szuper exnőként hogyan viselkedik, az legújabb filmjéből, A szuper exnőmből kiderül, és remélhetőleg a sudárszép színésznő most sem okoz csalódást rajongóinak, akik akkor szerettek bele, amikor 18 évesen Terry Gilliam Münchausen-filmjében felfedte teste bájait.
Sokan örülnek, hogy egy vérbeli romantikus vígjátékban játszol, mégis meglepő, hogy éppen egy férfipárti komédiában vállaltál főszerepet. Mi késztetett erre a lépésre? 
 
A férfiak. A filmet férfi írta, férfi rendezte, és még a producerek is férfiak voltak. Leszámolásszaga volt annak a jelenetnek, amikor egyedüli nőként ott álltam hetükkel szemben, de nem futamodtam meg! Gondoltam, megszerzem azt az örömet nekik és a közönségnek, hogy komplett hülyét csinálok magamból a vásznon. 
 
Ha lehetőséged lenne rá, milyen szupertulajdonságot választanál? 
 
Nos, amikor úgy érzem, túlságosan bekerítettek a dolgok, szívesen elrepülnék. A legjobb szupertulajdonságot azonban már birtoklom: egyedülálló anyaként nevelem a gyermekeimet (apjuk Ethan Hawke - a szerk.), és úgy hiszem, jó munkát végzek. 
 
Gondolod, hogy ha beleszólásod lett volna a karaktered megírásába, hitelesebb lett volna a film? 
 
Nem akartam sokat járatni a számat, nem bújt ki belőlem a feminista agitátor a forgatás alatt, mert igaz ugyan, hogy 15 éves korom óta függetlenül hozom meg a döntéseimet, és sokat dolgozom, hogy eltartsam a családomat, vannak, akik sokkal keményebben melóznak nálam. Nekem nincs okom panaszra. 
 
Számodra is komoly nehézséget okoz egy szakítás? 
 
Nem hinném, hogy jobban próbára tesz, mint bárki mást. Így vagy úgy, de próbálom túltenni magam rajta, és idővel feldolgozom a történteket. Aztán jöhet az újabb kapcsolat, és talán az újabb szakítás... 
 
Mi a legjobb kifogás egy szakításkor? 
 
Nem vagyok nagy szakértő a témában, mert az első házasságom előtt mindössze egyetlen komolyabb kapcsolatom volt. Azt hiszem, kicsit kiestem a mókuskerékből. 
 
Ismert, sikeres és nem utolsósorban tehetős nőként nehezebben megy a randizás? 
 
Nem egyszerű normálisan randizni, ha mindenki a legjobb nőnek tekint. Nemcsak azért, mert tartanak tőlem, hanem mert engem is zavar a dolog. Ha férfi lennék, és választhatnék egy szép, okos, ismeretlen nő és egy híresség között, biztosan az előbbit választanám. Bölcsebb megoldás ez, mert sokat lehet bukni azon, ha az ember egy hírességgel jár. 
 
Neked ki a kedvenc szuperhősöd? 
 
Eleinte el voltam veszve a sok szuperember között, de mivel a bátyáim nagy X-Men-rajongók voltak, végül én is a mutánsok közül választottam magamnak kedvencet - Farkast. 
 
A Kill Bill után mennyire volt megerőltető az akciójelenetek forgatása? 
 
Ebben a filmben a legtöbb speciális effekt eléggé egyszerű: főleg egy zöld vászon előtt repkedtem, ami nem túl megerőltető, inkább csak fárasztó. A verekedéseket jobban élveztem, kár hogy nem volt több a forgatókönyvben... 
 
Szinte minden műfajban kipróbáltad már magad. Mi az, ami hiányzik? 
 
Legszívesebben egy kortárs drámában játszanék, mert nagyon izgatnak a mai dolgok, problémák. Jó lenne, ha több film szólna a jelenről, a valóságról. 
 
Ha választhatnál egy helyet, hol élnéd le az életed hátralévő részét? 
 

Börtönbe zárva érezném magam, ha egyetlen helyen kellene élnem. A világ olyan változatos, hogy legszívesebben havonta felcsapnék egy atlaszt, böknék egyet, és elutaznék körülnézni. Igaz, hogy a munkám kapcsán is sokat utazom, de az nem ugyanaz, nem olyan szabad úgy az utazás. Egyébként boldog vagyok ott, ahol élek, mert a családommal lehetek. 
 
Mi a célod az életben? 
 
Megtanulni repülni. Csak vicceltem. Szeretnék nyitott maradni, keveset keseregni, és persze utazni is. 
 
Mit üzensz a magyar nézőknek? 
 
Legyenek ők is nagyon nyitottak, ne szakítsanak túl gyakran, és mindig hordjanak maguknál adrenalint. Sosem lehet tudni... 
IC/chmoozy
2006.09.21
|
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.