Asterix és a vikingek

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (128)
Asterix és Obelix újabban élőszereplős filmekben arattak sikert a moziban olyannyira, hogy már szinte meglepődünk azon, hogy legújabb mozikalandjuk rajzfilm, pedig - lévén eredetileg rajzolt figurák -, természetesebb közeg ez számukra.
A képregénysorozat különböző kötetei alapján készült eddigi hét rajzfilmhez csatlakozik ez a legújabb darab, ami az először 1966-ban megjelent Asterix és a normannok című képregényfüzet cselekményét dolgozza át. 
 
Az alaphelyzet ugyanaz, mint a képregényben: a vikingek meg akarnak tanulni félni - hiszen rettenthetetlenek lévén ez az egy még hiányzik nekik -, főleg miután egy félreértésből kifolyólag azt hiszik, a félelem - szó szerint véve - szárnyakat ad. Tanulmányútra pedig éppen a jól ismert gall faluba mennek, ahol Asterix és Obelix éppen a főnök unokaöccséből igyekeznek férfit faragni. A hatvanas évekbeli eredetiben a puhány városi ficsúr még beat-zenét játszott a kelta dallamvilágban élő falusi rokonoknak, a mai verzióban már diszkólépésekre tanítja őket, de nem ez a fő különbség, hanem egy nőszereplő, a viking vezér harcias leánykájának a felléptetése, no meg az, hogy a képregénnyel ellentétben itt Asterixék is ellátogatnak a vikingek hó és jég borította földjére. 
 
A Segítség, hal lettem című gyerekrajzfilmet és a rövidesen bemutatásra kerülő Terkel, a terhelt című felnőttrajzfilmet jegyző Stefan Fjeldmark az egyik rendezője a produkciónak, amelynek humora ugyan inkább gyerekekre van célozva, mint a képregényeké, de jópofaságban hozza, amit az Asterix-rajongók elvárhatnak tőle. 
nelson
2006.10.04
|
Astérix et les Vikings
francia rajzfilm, 78 perc, 2006
Asterix és Obelix a fagyos északra utazik, hogy megmentsék a vikingek karmából a gyáva kis Bögyörixet, a főnök unokaöccsét. Nagy pofonok és még nagyobb kulturális sokk némi csodaszörppel fűszerezve.
Forgalmazza: SPI
(7 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.