Szeretnek engem hisztiztetni - Oroszlán Szonja

A Valami Amerika bemutatása és fergeteges sikere után az ország kedvenc szőkéje olyan kellemes emlékeket hagyott a nézőkben, hogy nem sokkal azután egy tévésorozatban folytatta komédiázását filmbéli partnerével, Szabó Győzővel. Oroszlán Szonja színpadon is sikeres, hiszen 2003-ban Súgó Csiga Díjat nyert, sőt énekesnőként is több film betétdalában bizonyított. A sudár színésznővel egy békebeli hangulatú kávéházban beszélgettünk legújabb filmje, az Egy bolond százat csinál kapcsán.
- Az Egy bolond százat csinál készítői éppen az ehhez hasonló helyeken játszódó történeteket ültetik át napjainkba. Gondolod, hogy a mai kávéházakban is történnek még vicces félreértések, bohózatszerű jelenetek? 
 
- Igaz, hogy az emberek ma már nem viselnek keménykalapot, és nem járnak sétabottal, de akkorát azért nem változott a világ, hogy a mókás helyzetek eltűnjenek az életünkből - vagy akár a kávéházak világából. 
 
- Hol történnek szerinted manapság a legnagyobb félreértések, a legnagyobb bonyodalmak? 
 
- Az egyén szemszögéből hatalmas bonyodalomnak tekinthető az is, ha betérve kávézni, a cukrászda egy rejtett zugában buktatja le párját valaki egy másik férfivel vagy nővel, de kétlem, hogy egy fegyveres gengszter egy cukrászdában akarná lerendezni piszkos anyagi ügyeit. Ezt a helyet persze nemcsak azért szeretem, mert biztonságban érzem magam, hanem mert olyan, amilyen régen lehetett. 
 
- Ezek szerint egy remake forgatásakor is egy kicsit a múltban érzed magad? Törekszel arra, hogy átvigyél valamit az eredetiből az újba? 
 
- Én ezeket a munkákat nem remake-ként kezelem, hanem önálló filmként. Az alapszituáció lehet a régi, de számomra a forgatókönyv vadonatúj, hiszen egy színházi szerep esetében is mindent a nulláról kell kezdeni, hiába láttunk már hasonló karaktereket Shakespeare-től kezdve Dosztojevszkijig számtalan más darabban. Visszatérve a filmekhez, ezekben az úgynevezett remake-ekben szerintem az az igazán érdekes, hogy megmutatják, hogyan nézne ki, hogyan történne meg ma egy régi klasszikus cselekménye. 
 
- Hogyan csinál ma száz másikat egyetlen bolond? 
 
Teljesen másképpen. A karakterek mulatságosabbak, színre lépnek új figurák, színesebb a történet, és többrétű a cselekmény. 
 
- A film szereplőgárdája enyhén szólva válogatott: az utóbbi években mindannyian megmutatták, hogy értenek a közönségfilm nyelvén. Volt olyan érzésed a forgatáson, hogy egyfajta szupercsapat tagja vagy? 
 
- Szupercsapat volt, kiváló színészekkel játszhattam. (Az előtte fekvő almás pite felénél tartó Szonja ezen a ponton kijelenti, hogy képtelen többet enni, mert tele van.) Nagyon szórakoztató volt a forgatás, és ugyanakkor nagyon komolyan melóztunk. 
 
- Segített neked a munkában, hogy az általad játszott karakter nagyon passzol hozzád? 
 
- Ebből a kérdésből kiderül, hogy még nem láttad a filmet. Ha látsz most rajtam 3 centis műkörmöket, vastag sminket, miniruhát és tűsarkú westerncsizmát, akkor igen. 
 
- Gyakran játszol hisztis nőciket. 
 
- Igen, szeretnek engem hisztiztetni. Alapvetően nyugodt ember vagyok, csendes, magamban dühöngő, soha nem ordibálok másokkal. De lehet, hogy jót tesz nekem, ha egy-egy szerepben hisztizhetek kicsit, akkor a civil életemben biztos nem fogok véletlenül sem kiabálni soha senkivel. 
 
- Szívesen látnálak egy tőled szokatlan szerepben. Hogy állsz a mai fiatal rendezőkkel? 
 
- Szeretem az új rendezőgeneráció munkáit, ezért szívesen kipróbálnám magam Antal Nimród, Török Feri vagy akár Mundruczó Kornél valamelyik filmjében. Tetszett Tarantinóban, hogy kipróbálta Uma Thurmant a Ponyvaregényben egy tőle addig teljesen szokatlan szerepben. Annyira bevált a dolog, hogy utána tovább dolgoztak, jött a Kill Bill két része, hatalmas sikerrel. Valami hasonló izgalmas, kemény szerepet én is kipróbálnék. Majd meglátjuk, lesz-e nekem Tarantinóm... 
 
- Nem haragszol, ha kérek egy villát, és megeszem a pite másik felét? Nemcsak mert éhes vagyok, hanem mert elmondhatnám a barátaimnak, hogy egy tányérból ettem veled. 
 
- Ó, persze! Köszönöm, fájt volna a szívem, ha itt marad ez a gyönyörűség! 
 
- Mit vársz az Egy bolond százat csinál bemutatásától? 
 
- Remélem, az emberek legalább másfél órára félreteszik a nyűgjeiket meg a bajaikat, és jól szórakoznak a moziban. A mai felfokozott hangulatban ez tenne jót mindenkinek. 
 
 
csmozi
2006.10.05
|
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Egy csodálatos elme
amerikai dráma, 2001
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.