Újabb magyar filmes sikerek

Kocsis Ágnes és Pálfi György filmje a jubileumi londoni filmfesztiválon, magyar filmeket vetítenek a norvégiai Bergenben és a szomszédos Zágrábban, A közvetítő kettős sikere.
Az Egyesült Királyság legnagyobb filmfesztiválja 14 helyszínen 50 ország részvételével és 300 filmmel kezdődött meg október 18-án. Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő filmszemlét a Brit Filmintézet rendezi meg évről évre. A jubileumi fesztiválra meghívást kapott Kocsis Ágnes Friss levegő és Pálfi György Taxidermia című filmje. 
 
A Taxidermiát a zágrábi filmfesztivál versenyprogramjába is meghívták. A horvát fővárosban tartandó filmünnep műsorra tűzi Bacsó Péter legendás A tanú című művét és bemutatja Csáki László és Pálfi Szabolcs Egerszalók című dokumentumfilmjét is. 
 
Bergenben szintén október 18-án kezdődött a legnagyobb norvég filmfesztivál, melyre három magyar alkotás kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje a bergeni fesztivál fődíjáért kelhet versenyre. A díj biztosítja a nyertes film norvég moziforgalmazásban való megjelenését. 
 
Pálfi György két nagyjátékfilmjét mutatja be a norvég filmfesztivál. A több mint száz seregszemlét megjárt Hukkle című alkotást a „Rendkívüli Filmek” elnevezésű programban tűzik műsorra, a Taxidermia pedig abban a megtiszteltetésben részesült, hogy október 25-én a bergeni filmfesztivál záró ceremóniáján vetítik. 
 
Petényi Katalin és Kabay Barna alkotását, A közvetítőt eközben nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián. A Pannonhalmi Apátságot bemutató alkotás római vetítését személyes jelenlétével tisztelte meg Várszegi Asztrik bencés főapát és magas rangú római egyházi méltóság. A Szent Márton hegyén több mint ezer éve alapított apátságot a Petényi – Kabay alkotópáros Asztrik főapát vallomásainak segítségével mutatja be az alkotásban. 
 
A filmet Sergio Micheli, az elismert olasz filmkritikus, a Carte di cinema munkatársa az alábbiakkal jellemezte: „A film a vallás témáját olyan kontextusban kezeli, mely a megbékélést segíti a keresztény, az ortodox, a protestáns és a zsidó egyházak között. … A téma feldolgozása az összes vallásos megnyilatkozás tiszteletének szándékát mutatja. … A film rendkívül aktuális, hiszen a vallásszabadság és a különböző hitvilágok békés egymás mellett élése mellett tesz tanúbizonyságot.” 
 
A közvetítő a római díszbemutatóval párhuzamosan egy szakmai rendezvényen is elismerésben részesült. Jankura Péter, A közvetítő operatőre a Montenegrói Nemzetközi Televíziós Fesztiválon a legjobb operatőr díját nyerte el. Jankura Péter számos televíziós és mozifilm operatőreként ismert, ő fényképezte többek között Huszárik Zoltán legendás Csontváry-filmjét (1979), illetve Szabó Ildikó Csajok (1995) című moziját. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2006.10.19
|


Film premierek

Az aszfalt királyai

amerikai életrajzi dráma, 152 perc, 2019

Időtlen szerelem

olasz musical, 105 perc, 2019

Cseng mester konyhája

finn-kínai filmdráma, 114 perc, 2019

Szép csendben

magyar filmdráma, 80 perc, 2019

Ragadozók

olasz gengszterfilm, 105 perc, 2019

Amundsen

cseh-norvég-svéd filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
18:10
Vihar előtt
amerikai thriller, 2019
18:10
Hölgyek feketében
ausztrál vígjáték, 2018
18:25
Warcraft: A kezdetek
amerikai-kínai-kanadai-japán akció-kalandfilm, 2016 (ism.)
18:35
A túlélő
amerikai háborús film, 2013
18:55
Jackie, a jó fiú
amerikai-ausztrál-hongkongi akcióvígjáték, 1997
Ma került ki, keresd a lelőhelyeken a legjobb programokat! Ha lefotózod és használod a #PESTIESTLES hashtaget, belépőjegyekkel ajándékozunk meg. #programok #játék #jatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.