A könnyek völgye

est.hu:
2/10
|
olvasói
7/10 (12)
Vajon újra meghódítják Hollywoodot a magyar filmesek? Engert Péter mindenesetre megpróbálta, és egy szupernaturális elemekkel és sorskérdésekkel tűzdelt krimit rakott le az amerikai asztalra.
Merthogy családos rendőrnyomozó hősünket, Adamet már a film elején elteszi láb alól régi ellenfele és szívélyes ismerőse, bizonyos Lock, de ez nem jelenti azt, hogy a néhai rendőr ne lábatlankodjon továbbra is a vásznon. Ugyanis az Úr hangja ad neki még egy esélyt: ha eléri, hogy gyilkosa jó útra térjen, akkor bolyongó lelke is nyugtot lelhet. Csakhogy ez a Lock fickó elég javíthatatlannak tűnik, és éppen Adam családjának kiirtására tör, ami azért is sajnálatos, mert a feleséget nem más játssza, mint Gubás Gabi! Innentől fokozódik a feszültség, ami abból is látszik, hogy mindenki sokat sóhajtozik és a pisztolyát markolássza. Az ismeretlen amerikai színészek nagy svunggal játszanak, mégis kissé jellegtelennek tűnnek - bár a főszereplő a másnapos Eros Ramazottira hajaz -, így leginkább egy Bruno nevű kutya és a Magyar népmesék zenéje dobja fel a szokatlan történetet.
 
Gubás Gabi - A környék hölgye? - most is nagyon szép, de vicces akcentusa sajnos nem segít a közönségnek eldönteni az oly régóta folyó elkeseredett „Ki a jobb színésznő, Gubás Gabi vagy Gryllus Dorka?” vitát. A könnyek völgye pedig valóban létező hely valahol Texasban, nevét onnan kapta, hogy az ott lakók gyakran vélik hallani réges-régi indián háborúk áldozatainak sikolyait. Vidám hely, vidám film - főleg kezdő rendezőknek ajánljuk, nekik roppant tanulságos lehet. 
 
 
 
Vízer
2006.11.13
|
The Valley of Tears
amerikai filmdráma, 86 perc, 2005
Haldokló zsaru kap egy utolsó esélyt, hogy jóvátegye az életét, és bűnbánatra késztesse gyilkosát...
Rendező:

Péter Engert

Forgalmazza: Odeon
Bemutató: 2006. november 16.
(8 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
22:25
Rejtélyek asszonya
amerikai bűnügyi tévéfilmsorozat, 11/1. rész: A kezdet
22:35
Hajsza a föld alatt
amerikai krimi, 2009
22:55
A jó, a rossz és a furcsa
dél-koreai kalandfilm, 2008
23:00
A csontember
amerikai thriller, 1999
23:00
Dredd
amerikai akciófilm, 2012
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.