Mission: Impossible III.

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
A lehetetlen küldetéseket napi munkaként teljesítő titkosügynök harmadik mozikalandjában a főgonosz a legnagyobb szám.

Esélytelen akciókba vágnak bele - és sikerrel járnak. Ebben rejlik az Impossible Mission Force tagjainak vonzereje, de hogy a róluk szóló film is működjön, ahhoz kell egy ötletekkel teli forgatókönyv, olyan akciók, amikhez foghatót még nem láttunk, egy magával ragadó sztár, találó karakterszínészek és egy komolyan vehető főgonosz.
 
Bár Oscar-díja a Capote címszerepéért még élénken él emlékezetünkben, a Mission-beli rövid, de emlékezetes feltűnéseit látva lélegzetelállva kell megállapítanunk: Capote ehhez képest smafu. Hoffman rögtön a film első jelenetében csúcsra állítja a feszültséget, szinte hihetetlen, hogy tudjuk egy eddig főként félszeg, problémázós és alapjában lágy figurákat alakító színésztől elhinni, hogy veszélyes, sőt a legveszélyesebb vadállat, akit valaha a moziban láttunk. És egy pillanatra sem hagy kétséget efelől. 
 
Az előző epizódokat rendező Brian de Palma mérnöki pontossággal kivitelezett, hidegvérű gyilkosságai, illetve John Woo felrebbenő, fehér galambjai után az Alias és Lost sorozatokkal befutott J. J. Abrams az akciók folyamatosságára, dramaturgiai egymásba fűzésére összpontosított. Itt nincs megállás, egyik mesterien kidolgozott és hajszálon múló küldetést követi a másik Berlintől a Vatikánig, Sanghajtól addig a szétrobbantott, virginiai hídig. És még ahhoz is van mersze, hogy az egyik legfontosabb akciónak átugorja pont a lényegi részét. Az idei akciófilmes felhozatal mindenképp egyik legerősebb darabja. 
 
Kiadás
Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat van az extrákon is. Az átlagosan érdekes werkfilmek különböző témák szerint készültek: 22 perc a szereplőkről, 25 perc az akciójelenetek forgatásáról, 11 perc a digitális trükkökről, 8 perc a maszkokról, 5 perc a kísérőzenéről. Tom Cruise és J. J. Abrams egy tévéműsorban interjúvolja és tömjénezi körbe egymást - helyenként már kínos. Cruise életműdíjat kapott valami angol szakmai szervezettől, az annak átadásán vetített, filmjeiből összeállított, 9 perces klip is szerepel az extrák között csakúgy, mint 4 előzetes és egy fotógaléria. 
 
Mission: Impossible III, 2006 * 120 perc * InterCom * (16) 
nelson
2006.11.24
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
Filmek a TV-ben
19:15
Kőbunkó
amerikai vígjáték, 1992
19:15
Robinson Crusoe
belgium-francia animációs film, 2016
20:00
A védelmező 2
amerikai akciófilm, 2018
20:00
Szudán elveszett fiai
amerikai dráma, 2014
20:15
Kedvencek temetője (2019)
amerikai horror, 2019
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.