Modern gang - Új lakóház a Futó utcában

Szűkre szabott büdzsé, foghíjakkal teli városszövet, értékesítésre szánt négyzetméterek - nem mondhatni, hogy ez lenne az önmegvalósítás igazi terepe. Mégis a dél-pesti tömbrehabilitáció részeként újabb értékes épülettel bővült a kortárs bérházak sora.
Alkalmazkodva a beépítési szabályokhoz és a keretes beépítésnek köszönhetően a szokványos anyagokból épült, egyszerű, áttekinthető szerkezetet követő lakóházban elegáns, hosszanti átriumudvar keletkezett, amelyet a régi gangos bérházak mintájára bejárati ajtókkal szegélyezett folyosók vesznek körül. A gangos belső udvar egyik végében látványos egykarú lépcsőház hívja fel magára a figyelmet, melynek hangsúlyos elhelyezkedése mellett nyitható lamellákkal ellátott üvegfala teremt modern miliőt - szoborszerű elemmé avatva a lépcsőház egészét. 
 
A szerény keretekhez mérten kevésbé innovatív, mégis korrekt és színvonalas építészeti megoldás a Hajnal Zsolt építész tervei alapján megvalósult tömb, ami hozzájárul a Corvin mozi mögötti városrész rehabilitációjához. 
 
szk
2006.12.06
|


Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.