Gyerekkorom óta imádom a Bond-filmeket - Eva Green

A mindössze huszonhat éves törékeny, szépséges francia színésznő dolgozott már Bernardo Bertolucci (Álmodozók) és Ridley Scott keze alatt (Mennyei királyság), valamint az újdonsült francia szépfiú, Romain Duris oldalán (Arsène Lupin), most pedig nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy az új lendülettel beinduló Bond-franchise szekerét tolja. Green a Casino Royale Vesper Lyndjeként egyenesen a legendás szépségű Ursula Andresstől veszi át a stafétát, aki az 1962-es Dr. No után maga is eljátszotta Lyndet a történet 1967-es vicces feldolgozásában.
Mikor kapta meg a csinos Vesper szerepét? 
 
A forgatás már januárban megkezdődött, de nekem szinte az utolsó utáni pillanatban, februárban szóltak, és másnap már repültem is a Bahamákra. Megtudtam, hogy kétségbeesve kerestek egy színésznőt erre a szerepre, de az nem derült ki, hogy konkrétan miért engem választottak. 
 
Szerintem kiderül, amint valaki megnézni a filmet! Nem izgult nagyon a hirtelen előállt helyzet miatt? 
 
Dehogynem! Teljesen felkészületlen voltam, hiszen korábban nem foglalkoztam ezzel a filmmel, így hát a szitu egyszerre volt izgalmas és őrjítő. De szerencsére a Bahamákon nem kellett azonnal kamerák elé állnom, hanem volt időm megismerni a rendezőt és Danielt is (Daniel Craig, az új Bond - a szerk.), és egy nyelvtanárral hetekig dolgoztunk a kiejtésemen. Eleinte tartottam attól, hogy a produkció méretei miatt a forgatás embertelen lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam: nagyon családias volt a munka, a nagy nyilvánosság pedig csak most, a bemutatóhoz kapcsolódó sajtóhadjárat idején ér el bennünket. De én ezt az oldalát is élvezem! 
 
Alapvetően Bond-rajongónak tartja magát? 
 
Persze! Gyerekkorom óta imádom a Bond-filmeket, bár sajnos nem láttam mindegyiket. Szeretem őket, mert egyszerre izgalmasak és szórakoztatóak. 
 
Az Ön Bond-lánya nem tipikus Bond-lány, hiszen szerelembe esik a 007-essel. 
 
Igaz, bár ez a kihágás az Őfelsége titkosszolgálatában című 1969-es filmben is előfordul, hiszen Diana Rigg itt feleségül megy George Lazenbyhez, de a boldogság sajnos nem tart sokáig. 
 
Kicsoda Vesper? 
 
Egy vonzó könyvelő, aki a királyi kincstárnak dolgozik, és az a feladata, hogy biztosítsa a pénzek helyes áramlását, azaz ne hagyja, hogy Bond elkótyavetyélje azt az összeget, amit a montenegrói pókerpartira kapott. 
 
És munka közben összemelegednek Bonddal? 
 
Nem is kevéssé! 
 
Milyennek találja Craiget James Bond szerepében? 
 
A korábbi filmjeiben is nagyon szerettem, mert már azokban is egyszerre volt elbűvölő és veszedelmes, és ezeket a kvalitásait most kiválóan kamatoztathatta. Szerintem szinte tökéletes választás volt a szerepre. Sokaknak hozzá kell majd szokniuk persze az újfajta Bondhoz, akit ő megjelenít, mert ő kicsit keményebb és faragatlanabb az elődeinél, mindenesetre én máris imádom őt - Bondként, színészként és emberként egyaránt! 
 
Nem volt honvágya Párizs után? 
 
Londonban is van egy lakásom, tehát itt sem vagyok elveszve, édesanyám pedig végig velem volt a prágai forgatási időszakban, és sokat tett azért, hogy otthonosan érezzem magam. Az is segített persze, hogy összebarátkoztam néhány emberrel a stábból: a sminkesemmel, az asszisztensekkel és más kedves emberekkel. Szóval teljes volt az életem a forgatás alatt is. 
 
Milyen érzés volt gyönyörű Bond-lányhoz méltó csodálatos ruhákat viselni? 
 
Csodálatos! Kedvencem a negyvenes éveket idéző, nagyon filmbe illő fekete Gucci ruha és a hozzá tartozó kalap! És a kosztümöket is szívesen viseltem, mert Vesper ugyebár könyvelő, és nem húzhat mindennap estélyit. Pedig jó lenne! Bikinit azonban nem kellett viselnem, de hát az Álmodozók után nem sok meglepetést okoznék a nézőknek... 
 
Vannak nagyon intim jelenetei Craiggel? 
 
Nos, a forgatókönyv okosan van megírva: Vesper és James eleinte sokat piszkálják és ugratják egymást, de ahogy szerelembe esnek, nagyon tapintatosak lesznek. Bond tehát egyszer kemény és nyers, aztán törékeny és érzékeny. Ilyennek még nem látta őt senki, de szerintem a nők így még jobban szeretik majd! 
 
Mit üzen a magyar nőknek? 
 
Válasszanak maguknak olyan férfit, akinek unalmas a munkája, de az ágyban izgalmas! Így egy csomó csalódástól megkímélik magukat, de a gyönyörről nem kell lemondaniuk! 
 
 
 
IC/chmoozy
2006.12.07
|
(4 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
21:10
Az évszázad gyermekei
francia filmdráma, 1999
21:25
Bukós szakasz
amerikai akcióvígjáték, 2017
21:30
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
21:50
Távoli part
kanadai film, 2018
21:55
A király összes embere
német-amerikai filmdráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.