Táncoló talpak

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (373)
Kedves néző, vegyé’ pingvinrészvényeket, a legjobb befektetés! Ezekkel a madarakkal csak nyerni lehet, és most már nemcsak menetelnek vagy karatéznak, hanem táncolnak is - ki tud nekik ellenállni?
Én még most is a fejemet vakarom a Pingvinek vándorlása című természetfilm világsikerének okait keresve, mire megint beütött a dolog: a mindenütt kaszáló Táncoló talpak Amerikában még az új Bond-filmet is lenyomta. Oké, a pingvinek aranyosak, viccesek, egyszerű a működési elvük, és pár apró halat leszámítva senkit nem bántanak - vegyük ezt alapnak. A fekete-fehér frakkos állatok ezúttal komplett műsorral készültek: egy kedves császárpingvin-pár összejön, tojást tojik, fiókát nevel, ám a kicsike egy kissé hibásra sikeredik: nem tud énekelni. Márpedig ez a párválasztás kulcsa, így későn érő hősünknek el kell hagynia a kolóniát, és egy csapat kistermetű, de élénk vérmérsékletű - és valamilyen oknál fogva mexikói akcentussal beszélő - Adélie-pingvinnel köti össze a sorsát.
 
Ők ugyanis menő dolognak tartják, hogy a kicsi remekül táncol, merthogy ez neki a tehetsége. Vagyis minden adott egy remek show-hoz, a látvány pedig lélegzetelállító, különösen a víz alatti felvételek, és a film kétharmadáig felhőtlen a szórakozás. Csakhogy George Miller rendező, aki Mad Max-filmeknek köszönheti korai sikereit, nem riad vissza a sötét tónusok használatától sem. Tehát a gyerekeket nem árt felkészíteni arra, hogy odakint a természetben mindenféle csúnya dolgok történhetnek, még az olyan mókás állatokkal is, mint a pingvinek - de a filmbéli lezárás persze így is happy end! 
 
Vízer
2006.12.13
|
Happy Feet
amerikai-ausztrál animációs film, 87 perc, 2006
Egy császárpingvin-kolónia legkisebb tagjának izgalmas kalandjai, avagy hogy él meg a jég hátán egy madár, ha énekelni ugyan nem tud, de a sztepptáncban ő a császár.
Rendező:

George Miller

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. december 21.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Nem látni és megszeretni
amerikai romantikus vígjáték, 1987
18:20
Phillips kapitány
amerikai thriller, 2013
18:45
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:50
Angyalok városa
amerikai-német romantikus filmdráma, 1998
18:55
Repülők, vonatok, autók
amerikai vígjáték, 1987
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.