Kedvenc helyek

Cadaveres: Soul Of A New Breed

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
(Edge Records)

A Cadaveres de Tortugas 2005-ös feloszlása után Körmöczi Péter gitáros új zenésztársakat toborzott, és Cadaveresre rövidítette együttese nevét. A debütáló lemezre alig egy évet kellett várni, ennek ellenére a Soul Of A New Breed távolról sem nevezhető sebtében elkészült, összecsapott munkának.
A Cadaveres hattagú felállással készítette el bemutatkozó lemezét: Körmöczi Péter mellett a Hybrid nevű zenekarból érkezett Homonnai Gergő (dob), Kovács László (gitár), Gabó Ádám (ének), valamint Delcsik Balázs (basszus) és Szabó Máté (ütőhangszerek) alkotják a zenekart. A Cadaveres de Tortugas latinos beütésű thrash metálja jelentősen nem változott, riffelgetős-groove-os – főleg törzsi ritmusokra, és a két ütős összjátékra épített – modernebb megszólalású zenét kapunk, jól felismerhető dél-amerikai hatásokkal (Soulfly, Sepultura, Ill Nino). Az ének ugyanakkor jóval dallamosabb, mint az elődzenekar esetében: Gabó Ádám inkább a visszafogott, nyújtott dallamokat helyezte előtérbe a hörgős témák helyett. 
 
Az arányokat is sikerült jól belőni, a 38 perces játékidőben az intróval együtt tíz szám hangzik el, ezek közül csak egy-két kevésbé sikerült szerzemény lóg ki a sorból – nagyrészt karakteres, emlékezetes dalok kerültek a lemezre. A klipdalnak választott címadó szám, majd az ektomorfos Farkas Zoltán vokáljával rögzített Elixír és a groove-os, lendületes Seventh Heaven remek kezdést valósít meg, majd egy lágy, zongorás betét ad némi pihenőt és vezet át az album középső harmadába. Bár a korong végére kicsit kevesebb ötlet maradt – még ha hármas tagolást megvalósító akusztikus-instrumentális Claw jól is működik a záró harmad előtt – a Soul Of A New Breed több mint ígéretes bemutatkozás a Cadaveres részéről.
Bokor Péter
2007.01.29
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.