Mezsgye

est.hu:
3/10
|
olvasói
6/10 (63)
Bár a cím bolondos vidéki vígjátékot sejtet némi határvitával, de megint megvezettek, nyájas olvasó, ugyanis a legutóbbi japán horrorfilm aktuális amerikai újrahasznosítása kerül a mozikba.
A lényeg az, hogy az internet sok-sok rossz dolgot hozott az életünkbe, vírusokat, spamet, a fenébe kívánt régi ismerősöket, meg a gyerekpornót, de ez még semmi ahhoz képest, amit a Mezsgye sejtetni enged. Itt ugyanis a holtak szivárognak vissza az élők soraiba a net segítségével, számunkra ismeretlen frekvenciákat használva, de nem elégednek meg néhány áldozattal, hanem a Nagy Büdös Apokalipszisre hajtanak, ami szerintem genyóság. Elgondolkodtató, hogy mindez műszakilag megállja-e a helyét, ám a film mellékszereplőinek szomorú sorsán ez mit sem változtat: randa fekete szutymó lepi el őket, aztán hopp, már nem is élnek úgy mint régen - elérte őket a WiFi átka!
 
Mindez egy átlagosan szimpatikus szőke lány (Kristen Bell) és kevésbé szerencsés évfolyamtársainak hányattatásai során tárul sok hasonló történetet látott szemünk elé - bár Kiyoshi Kurosawa eredetije nem jutott el hozzánk -, a japán származás okán kékes-szürkén fotografálva, elmosódott szellemalakokkal, sok koszos folyosóval és persze high-tech elemekkel sűrítve. Filmtörténeti érdekesség az a jelenet, ahol hősnőnk elég hosszan és nagyon pucéran küzd a fürdőkádban valami rosszindulatú izével, és minden kapálódzás ellenére sem lehet belőle semmi lényegeset látni. Merthogy kérem Amerikában korhatáros horrorról van szó, ami, lássuk be, elég abszurd fogalom. 
 
 
Vízer
2007.02.06
|
Pulse
amerikai horror, 90 perc, 2006
A technika vívmányainak segítségével olyan lények lépnek be életünkbe, akik másképp nem tehetnék – ugyanis halottak. High-tech horror ijedős lányokkal.
rendező:

Jim Sonzero

színész:

Kristen Bell
(Mattie)

Ian Somerhalder
(Dexter)

Christina Milian
(Isabelle Fuentes)

Jonathan Tucker
(Josh)

Riki Lindhome
(Janelle)

Rick Gonzalez
(Stone)

Octavia Spencer
(főbérlő)

Ron Rifkin
(Dr. Waterson)

Kel O'Neill
(Douglas Zieglar)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. február 8.
(10 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:10
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
Darling
dán film, 2017
18:30
Scooby-Doo! Kalózok a láthatáron!
amerikai animációs film, 2006
18:45
Az emlékezés napja
amerikai történelmi dráma, 2011
18:50
Red
amerikai akciófilm, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.