Sutkai bajnokok

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (12)
Akár bevalljuk, akár nem, valamiben vitathatatlanul és egyedüliként a legjobbnak lenni piszok jó érzés. Tudják ezt a macedóniai cigányváros, Sutka lakói is, akik hiába szegények, mégis folyton versengenek: legekre és rekordokra törekednek.
Kinek van a legtöbb pénze? Kinek van a legkevesebb tulajdona? Ki a legnagyobb értelmiségi a környéken? - a legalapvetőbb rekordok szinte maguktól adódnak. Sutkában azonban azon is éles verseny zajlik, ki a legtehetségesebb ökölvívó, kinek van a legtöbb török zenei kazettája vagy a legtöbb és legjobb zakója. A sutkaiak komolyan hiszik és vallják, hogy ebben a játékban nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos, így annak is tanúi lehetünk, milyen heves vitát válthat ki egy-egy győzteshirdetés. Ám ha már foglalt a város legjobb popsztárjának járó megtisztelő cím, a hoppon maradottnak még mindig ott a dicsőség, hogy ő használja klipjeiben a legtöbb effektet - ami szintén óriási presztízzsel jár.
 
Amikor azonban megismerjük a legjobb harcilibaedzőt és a leghatékonyabb vámpírvadászt, az az érzésünk, nem is dokumentumfilmet nézünk, hanem egy Kusturica-film szereplőválogatásán járunk. Ezt a benyomásunkat erősíti, hogy kalauzunk a sutkai bajnokok bemutatásában Bajram Severdzan, akit a Macska-jajból ismerhetünk. A Sutkai bajnokok pedig oktatófilmnek sem utolsó: habár a sutkaiak nagy eséllyel indulhatnának a legkevesebb foggal rendelkező városok közt hirdetett versenyen is, ők mégsem veszítik el életörömüket - jókedélyük és életszeretetük irigylésre és utánzásra méltó!
fürkész
2007.02.21
|
Knjiga Rekorda Shutke
cseh-szerb dokumentumfilm, 79 perc, 2005
Ki a legjobb énekes, a legöregebb apa, kinek van a legtöbb török zenei kazettája? – a macedóniai cigányváros lakói szegények, mégis legekre és rekordokra törekednek. A 3. Verzió Dokumentumfilm Fesztivál Verzió-díjas filmje!
színész:

Bajram Severdzan

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. március 1.
(8 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.