3D vetítések

Tarka képzelet-sorozat

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (3)
Groó Diana (Csoda Krakkóban) kísérleti rövidfilmes sorozata, a legkülönfélébb festők művészi világát a legkülönlegesebb módon, az életre kelt festmények által bemutató Tarka képzelet most A virágünnep vége - Gulácsy álmai című darabbal, azaz Gulácsy Lajos, a szimbolikus szecesszió alkotójának képeivel folytatódik.
Míg a korábbi kisfilmekben a rendezőnek csak szűk negyedóra és öt festmény (sőt Bruegel esetében csak egyetlenegy) állt rendelkezésére, hogy megismertesse a nézővel az impresszionista Pierre-August Renoir, a naiv Henri Rousseau és a németalföldi Pieter Bruegel életművét, ezúttal a játékidő tíz perccel, a képek száma kilenccel több - így még jobban belemerülhetünk a festői víziókba. 
 
További különbség, hogy korábban kész kis életképek elevenedtek meg Groó és a festők vásznán, most viszont kizárólag páros jeleneteket láthatunk a művészi alteregó és a titokzatos kedves szereplésével - a két színészre, Czukor Balázsra és Bíró Eszterre így igen nagy feladat hárult. Mivel Gulácsy világa (például a filmben is megjelenő A varázsló kertje, a Nakonxipánban hull a hó vagy a Nő gyertyával című képek) sokkal álomszerűbb, mint a többi adaptált festőé, a film, ha lehet még sokkal elemeltebb, mint a korábbiak. 
 
A sorozat öt elkészült művéből most négyet tűz műsorára egy csokorban az Odeon-Lloyd mozi (sajnos a Vityebszk felett - Chagall-álmai vetítése jogi akadályokba ütközik), ám az élményt - részben - akár haza is vihetjük: a Tarka képzelet - Renoir, Rousseau és Bruegel álmai ugyanis DVD-n is megvásárolható. 
fürkész
2007.03.05
|
magyar kísérleti film, 65 perc, 2007
A Csoda Krakkóban rendezőjének sorozatában négy kísérleti rövidfilmben négy festő (Renoir, Rousseau, Bruegel, Gulácsy) világa elevenedik meg – középpontban a legújabb művel, a Gulácsy Lajos álmai és festményei alapján készült A virágünnep vége cíművel.
rendező:

Groó Diana

Forgalmazza: Cinema-Film
Bemutató: 2007. március 22.

3D vetítések


(3 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.