Pókember 3. – vissza a múltba!

Habár a Pókember 3. a sorozat leglátványosabb filmje lesz, és ennek legfontosabb része az elképesztő fejlettségű és fantáziájú digitális utómunka, a film speciális effektusaiért felelős trükkmester visszafelé lépett egy hatalmasat...
A Pókember 3. (Spider-Man 3, hazai bemutató: május 3.) a sorozat leglátványosabb és legizgalmasabb (egyúttal minden idők legnagyobb költségvetéssel készült) filmje lesz, és ennek legfontosabb része az elképesztő fejlettségű és fantáziájú digitális utómunka. Ám a film speciális effektusaiért felelős – a Pókember 2-ért Oscar-díjjal jutalmazott, a Pókemberért és az Árnyék nélkülért Oscarra jelölt – trükkmester, Scott Stokdyk ezúttal forradalmasította a szakmáját: bátran lépett egy hatalmasat – visszafelé. 
 
A film néhány leglátványosabb jelenetét ugyanis nem komputerekkel rajzoltatta meg, hanem felépítette. A felhőkarcoló, melynek egyik falát Homokember szinte ledarálja, valóban elkészült 1:16-os méretarányban. Az így körülbelül két emelet magas makett Stokdyk szerint nemcsak gyorsabban és olcsóbban került filmre, mintha digitálisan hozták volna életre, de sokkal valószerűbb is. 
 
Persze jó néhány jelenet van a filmben, ami komputerek nélkül elképzelhetetlen volna – de az is biztos, hogy az a legmodernebb trükkmester, aki bátran alkalmazza a régimódinak tűnő eszközöket is. 
 
 
 
(IC Press) 
2007.03.31
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.