Sötétkékmajdnemfekete

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (64)
Az elsőfilmes spanyol rendező halk szavú, ugyanakkor igen szórakoztató filmje egy nagyon helyes és kedves fiú útkereséséről, a felnőtté és függetlenné válás embert próbáló kihívásairól szól.
Főhősünk, Jorge tényleg a „rendes srác” mintaképe: egyedül ápolja magatehetetlen apját, s kényszerből annak házfelügyelői munkáját is végzi, hogy biztosítsa megélhetésüket. Barátjával, Israellel a háztetőn berendezett törzshelyükön ábrándoznak a jövőről. Jorge a munka mellett, sok év alatt, végre befejezte ugyanis az egyetemet, diplomát szerzett, és most állandóan állásinterjúkra jár: egy jobb állásról és életről, meg a mindezt szimbolizáló drága öltönyről ábrándozik. Jorge bátyja börtönben van, ahol a színjátszó körben összejön egy lánnyal, akinek egyetlen vágya van: teherbe esni, hogy átkerülhessen a sokkal lakályosabb kismamarészlegre. Sajnos azonban e terv végrehajtásához Jorge segítségére is szükség lesz. Pedig az ő szerelmi élete már enélkül is elég nyomorúságos volt, amit - csakúgy, mint karrierterveit - az osztálykülönbségek látszanak beárnyékolni. A jómódú szomszéd lányba szerelmes reménytelenül gyerekkora óta. A romantikus események mellett további komoly szórakoztató értéket képvisel az a történetszál is, mely Israel nemi identitásának problémáit járja körül. 
 
A film remekül megírt dialógusokkal és szituációkkal, gördülékenyen, hiba nélkül és szórakoztatóan meséli el egy húszas éveiben járó fiatalember vonzásait és választásait. Remek nyáresti mozinak ígérkezik: lehet sírni, nevetni, összebújni. Ja, és a film zeneszerzőjének nevét is érdemes lesz megjegyezni: Pascal Gaigne. 
 
Odor Emília
2007.06.20
|
Azuloscurocasinegro
spanyol filmdráma, 105 perc, 2006
Életviteli kérdéseket feszegető spanyol dráma arról, hogy azt kell-e csinálnunk, amit elvárnak tőlünk, vagy inkább azt, amire vágyunk.
Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. június 28.
(9 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
23:50
Mátrix
amerikai sci-fi, 1999
23:55
Papírvárosok
amerikai romantikus film, 2015
00:30
Álomháború
amerikai fantasztikus akciófilm, 2011
00:35
Fekete eső
amerikai thriller, 1989
00:35
8 mérföld
amerikai-német filmdráma, 2002
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.