300

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (23)
A háromszáz spártai katona reménytelen küzdelme a tengernyi perzsa sereg ellen Zack Snyder (Holtak hajnala) filmjében kiváló ürügyként szolgál vérben és verejtékben fürdő csupa izom férfitestek mutogatásához.
A dárdával és pajzzsal a kézben hadakozó, meglehetősen alulöltözött harcosok impozáns látványa egyszerre idézi Leni Riefenstahl Olimpia-filmjeinek izomkultuszát és a férfifehérnemű-katalógusok gusztusos reklámfotóit. Snyder felfogásában az anatómia-tankönyvek alaposságával ábrázolt izomrengeteg jelképezi a bátorságot és az önfeláldozó hősiességet, amiről a film tulajdonképpen szól.
 
A Frank Miller történelmi szuperhősképregényéből készült feldolgozás nemcsak a színészeket digitálisan rajzolt hátterekkel kombináló látványvilágában hűséges az eredetihez, de ragaszkodik annak üzenetéhez is: a férfias helytállást ünnepli, a küzdést magát, bokáig vérben. Lényegében ugyanaz, mint a Sin City, csak ezúttal ruha nélkül. 
 
 
Kiadás: Brutálisan szélesvásznú, 1,40:1 (16:9) arányú kép, DD 5.1-es angol, magyar hang és a két lemezen temérdek extra. Az alkotói kommentár elvész a technikai részletekben, láthatunk rövidfilmet Frank Millerről, a sztori és a valóság viszonyáról, a spártaiakról a történész szemüvegén keresztül, rövid és hosszú werkfilmet, meg még egyet hang nélkül, továbbá három kimaradt jelenetet, az egyikben gnóm íjászokat cipelnek a hátukon rettenetes harci szörnyek. 
 
300, 2006 * 112 perc * Fórum Home Entertainment * (16)
kovacsm
2007.08.21
|
300
amerikai akciófilm, 117 perc, 2006
Parádés képregény-feldolgozás elképesztő látványvilággal, avagy hogyan látja a thermopülai csatát és a spártai önfeláldozást a Sin City megalkotója, Frank Miller? Hát véresen, de roppant hősiesen!
Rendező:

Zack Snyder

Színész:

Gerard Butler
(Leonidász király)

Lena Headey
(Gorgo királynő)

David Wenham
(Dilios)

Dominic West
(Theron)

Vincent Regan
(kapitány)

Michael Fassbender
(Stelios)

Tom Wisdom
(Astinos)

Andrew Tiernan
(Ephialtes)

Rodrigo Santoro
(Xerxész)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. március 22.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.