A főnök – 1. évad

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (2)
Az egyik magyar kereskedelmi tévén is vetített sorozatban (figyelem: szeptember 19-én, szerdán kezdődik a második évad!) Brenda Leigh Johnson főnökhelyettest, egy afféle női Columbót láthatunk tevékenykedni.
A főnök tehát helyesebben főnöknő, akinek ugyanúgy megvannak a maga különcségei, gyengéi: ahogy Columbónak a szivar a kedvence, úgy Brendának a merlot, ezenkívül szeret titokban nassolgatni is. Hogy neki is van szíve, és nemcsak az aktuális bűnügy érdekli, arról is több minden árulkodik. Míg ballonkabátos hadnagyunknak kutyája van, főnökhelyettesünk macskát (később macskákat) nevel. Columbónál nagy hangsúlyt kapott állandóan hivatkozott felesége – Brenda mellett is áll valaki: Fritz, FBI-os szerelme (aki viszont – Columbo feleségével ellentétben – gyakran megjelenik). 
 
Ennek megfelelően A főnökben nem annyira a bűnügyekre esik a hangsúly – melyek gyakran nem is túl bonyolultak, némi gondolkodással maga a néző is megfejtheti őket –, hanem a főhős figurájára, hiszen Brenda a vallatás, kikérdezés nagymestere, így ő is intellektuálisan kerül ellenfelei fölé, a Columbóéhoz hasonló párbajok során. Ezenkívül szép cselekményszálat képvisel a sorozat első évadában az is, ahogy a kezdeti utálat után beosztottai megszeretik főnöknőjüket. 
 
A főnök minőségét többek közt az garantálja, hogy a sorozat producerei közül három is tevékenykedett már a nagyszerű Kés/alattban is, a háromnegyed órás részeket pedig olyan remek színészek vezetik elő, akik már a nagyvásznon is bizonyítottak: a főszerepet játszó Kyra Sedgwick többek közt a Facérokból lehet ismerős, de találkozhatunk Pókember szűkmarkú főszerkesztőjével is (J.K. Simmons). 
 
Kyra Sedgwick alakításának hitelességéről pedig csak annyit, hogy nem laboratóriumi körülmények között végzett kísérletünk alapján a főnöknő a valóságban is hasonló hatással van az emberekre, mint kezdetben kollégáira: míg a vizsgálat férfi alanyát Brenda – hímnemű beosztottjai felett – főnökösködő, pökhendi stílusa igencsak irritálta, addig a női alany semmi kivetnivalót nem talált viselkedésében. 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol sztereó hang, magyar és angol felirat. Extraként több részhez is kimaradt jeleneteket kapunk – angol felirattal. Az első évad 13 része négy DVD-n jelent meg. 
 
The Closer – First Season, 2005 * 578 perc * Fórum Home Entertainment * (16) 
fürkész
2007.09.16
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.