A főnök – 1. évad

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (2)
Az egyik magyar kereskedelmi tévén is vetített sorozatban (figyelem: szeptember 19-én, szerdán kezdődik a második évad!) Brenda Leigh Johnson főnökhelyettest, egy afféle női Columbót láthatunk tevékenykedni.
A főnök tehát helyesebben főnöknő, akinek ugyanúgy megvannak a maga különcségei, gyengéi: ahogy Columbónak a szivar a kedvence, úgy Brendának a merlot, ezenkívül szeret titokban nassolgatni is. Hogy neki is van szíve, és nemcsak az aktuális bűnügy érdekli, arról is több minden árulkodik. Míg ballonkabátos hadnagyunknak kutyája van, főnökhelyettesünk macskát (később macskákat) nevel. Columbónál nagy hangsúlyt kapott állandóan hivatkozott felesége – Brenda mellett is áll valaki: Fritz, FBI-os szerelme (aki viszont – Columbo feleségével ellentétben – gyakran megjelenik). 
 
Ennek megfelelően A főnökben nem annyira a bűnügyekre esik a hangsúly – melyek gyakran nem is túl bonyolultak, némi gondolkodással maga a néző is megfejtheti őket –, hanem a főhős figurájára, hiszen Brenda a vallatás, kikérdezés nagymestere, így ő is intellektuálisan kerül ellenfelei fölé, a Columbóéhoz hasonló párbajok során. Ezenkívül szép cselekményszálat képvisel a sorozat első évadában az is, ahogy a kezdeti utálat után beosztottai megszeretik főnöknőjüket. 
 
A főnök minőségét többek közt az garantálja, hogy a sorozat producerei közül három is tevékenykedett már a nagyszerű Kés/alattban is, a háromnegyed órás részeket pedig olyan remek színészek vezetik elő, akik már a nagyvásznon is bizonyítottak: a főszerepet játszó Kyra Sedgwick többek közt a Facérokból lehet ismerős, de találkozhatunk Pókember szűkmarkú főszerkesztőjével is (J.K. Simmons). 
 
Kyra Sedgwick alakításának hitelességéről pedig csak annyit, hogy nem laboratóriumi körülmények között végzett kísérletünk alapján a főnöknő a valóságban is hasonló hatással van az emberekre, mint kezdetben kollégáira: míg a vizsgálat férfi alanyát Brenda – hímnemű beosztottjai felett – főnökösködő, pökhendi stílusa igencsak irritálta, addig a női alany semmi kivetnivalót nem talált viselkedésében. 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol sztereó hang, magyar és angol felirat. Extraként több részhez is kimaradt jeleneteket kapunk – angol felirattal. Az első évad 13 része négy DVD-n jelent meg. 
 
The Closer – First Season, 2005 * 578 perc * Fórum Home Entertainment * (16) 
fürkész
2007.09.16
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
18:10
Édenkertünk Írországban - Új idők
német romantikus film, 2007
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
Egy őrült nyár
amerikai romantikus vígjáték, 1986
18:25
Terra Willy
francia animációs film, 2019
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.