Rántott hús

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (2)
Azt, hogy milyen az élet egy konyhában a séf szemszögéből, már több műben is megnézhettük (legutóbb az Ízlések és pofonok című Bella Martha-remake-ben), most azonban kiderül, milyen is egy forgalmas étterem a mosogatófiú szemével.
Mindez ráadásul egy, a Kebab kapcsolathoz hasonló kisebbségi filmben tárul fel - csak itt németországi törökök helyett a hollandiai marokkóiak világába nyerhetünk bepillantást. 
 
Nordip tehetséges fiatal, aki nagyszerű eredménnyel végezte el iskoláit, mégsem tudja még, mihez kezdjen az életével. Egy biztos: nem akarja azt a sorsot, amit apja szán neki, azaz nem akar az orvosi egyetemre járni. Ehelyett titkon egy sokkal jellemformálóbb elfoglaltságot talál magának: elszegődik mosogatófiúnak egy nagy étterembe. Itt nap nap után megalázóbbnál megalázóbb helyzetekbe keveredik (melyek közül az a legenyhébb, hogy senki sem hajlandó a becsületes nevén szólítani), ám hamarosan feltűnik a fény az alagút végén a szép pincérlány, Agnes személyében. Az új keletű szerelem azonban rögtön újabb problémákat is lop Nordip életébe, mivel Agnes az étteremvezető rokona, és jómódú családja egyáltalán nem nézné jó szemmel, ha egy bevándorlóval kezdene. 
 
Habár a Rántott hús műfaja szerint vígjáték, annak nem annyira fergeteges. A poénok helyett sokkal jobban működik benne a szerelmi vonal, melyben egy igazán kedves kis love story bontakozik ki, amolyan rasszok mentén bonyolódó Rómeó és Júlia-történet, két olyan gyönyörű fiatallal (a Nordipot és az Agnest alakító Mounir Valentynnal, illetve Bracha van Doesburgh-gal), akiket tényleg öröm nézni. 
 
fürkész
2007.10.17
|
Het Schnitzelparadijs
holland romantikus vígjáték, 82 perc, 2005
A holland-marokkói szakácsfiú beleszeret a főnök lányába és viszont. Németalföldi Rómeó és Júlia-történet sok rántott hússal és bevándorlóval.
Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. október 25.
(7 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.