Rántott hús

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (2)
Azt, hogy milyen az élet egy konyhában a séf szemszögéből, már több műben is megnézhettük (legutóbb az Ízlések és pofonok című Bella Martha-remake-ben), most azonban kiderül, milyen is egy forgalmas étterem a mosogatófiú szemével.
Mindez ráadásul egy, a Kebab kapcsolathoz hasonló kisebbségi filmben tárul fel - csak itt németországi törökök helyett a hollandiai marokkóiak világába nyerhetünk bepillantást. 
 
Nordip tehetséges fiatal, aki nagyszerű eredménnyel végezte el iskoláit, mégsem tudja még, mihez kezdjen az életével. Egy biztos: nem akarja azt a sorsot, amit apja szán neki, azaz nem akar az orvosi egyetemre járni. Ehelyett titkon egy sokkal jellemformálóbb elfoglaltságot talál magának: elszegődik mosogatófiúnak egy nagy étterembe. Itt nap nap után megalázóbbnál megalázóbb helyzetekbe keveredik (melyek közül az a legenyhébb, hogy senki sem hajlandó a becsületes nevén szólítani), ám hamarosan feltűnik a fény az alagút végén a szép pincérlány, Agnes személyében. Az új keletű szerelem azonban rögtön újabb problémákat is lop Nordip életébe, mivel Agnes az étteremvezető rokona, és jómódú családja egyáltalán nem nézné jó szemmel, ha egy bevándorlóval kezdene. 
 
Habár a Rántott hús műfaja szerint vígjáték, annak nem annyira fergeteges. A poénok helyett sokkal jobban működik benne a szerelmi vonal, melyben egy igazán kedves kis love story bontakozik ki, amolyan rasszok mentén bonyolódó Rómeó és Júlia-történet, két olyan gyönyörű fiatallal (a Nordipot és az Agnest alakító Mounir Valentynnal, illetve Bracha van Doesburgh-gal), akiket tényleg öröm nézni. 
 
fürkész
2007.10.17
|
Het Schnitzelparadijs
holland romantikus vígjáték, 82 perc, 2005
A holland-marokkói szakácsfiú beleszeret a főnök lányába és viszont. Németalföldi Rómeó és Júlia-történet sok rántott hússal és bevándorlóval.
Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. október 25.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Egy csodálatos elme
amerikai dráma, 2001
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.