Anya és a szerelem

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (3)
Habár az Anya és a szerelem című filmet Hanif Kureishi írása alapján a Sztárom a párom rendezője, Roger Michell készítette, inkább emlékeztet Mike Leigh munkáira.
Hétköznapi, egyszerre szánalomra és együttérzésre méltó emberek a hősök itt is, akiknek mindennapinak tűnő, de egyre extrémebbé váló drámája finoman ábrázolva és nagyon lassan bontakozik csak ki – hiszen sok időnek kell eltelnie, amíg az idős May (a beszélő név azt is jelenti, hogy május és azt is, hogy lehet!) gyászoló özvegyasszonyból az élet velejét kiszívó, szerelmes nővé változik. 
 
Miután férje meghal, az öreg hölgy a halált élettel akarja kompenzálni. „Tegnap arra gondoltam, hogy már csak érdekes dolgokhoz lenne kedvem. Amiket szeretek” – mondja, majd ezen a gondolaton felbuzdulva viszonyt kezd egy fiatal építőmunkással. A helyzetet bonyolítja, hogy a férfi, Darren nős, van egy autista kisfa – és nem utolsósorban May lányának a szeretője is egyben. 
 
S miközben a film bebizonyítja, hogy nem mindig azok választják egymást, akik össze is illenek, s hogy természetesen egy öregasszonynak is joga van a szeretethez, a szerelemhez és igen, még a szexhez is, Daniel Craig (Darren szerepében) ezúttal nem azt mutatja meg, miért lett jó James Bond, hanem hogy miért jó színész. 
 
Az Anya és a szerelem Roger Michell későbbi művének, a szintén Kureishi-írásból készült Vénusznak női párdarabja (a magyar mozikban az idén bemutatott film egy hamvas fiatal lánnyal szerelembe eső öreg színészről szól). Míg az előbbi drámaibb, szomorkásabb hangvételű, az utóbbi pedig sokszor kifejezetten vicces, a kettő együtt, egymást kiegészítve a legérdekesebb. 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol sztereó hang, magyar felirat, extraként a film előzetese. 
 
The Mother, 2003 * 108 perc * Budapest Film * (16) 
fürkész
2007.10.28
|


Film premierek

Jégvarázs 2.

amerikai animációs film, 103 perc, 2019

Valan - Az angyalok völgye

magyar krimi, 98 perc, 2019

Tudsz titkot tartani?

amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2019

Tejháború

izlandi vígjáték, 92 perc, 2019
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
18:30
Star Wars: Egy új remény
amerikai sci-fi, 1977
18:35
A hűtő
amerikai film, 2018
18:50
Idétlen időkig
amerikai vígjáték, 1993
18:50
2 kaliber
amerikai akciófilm, 2013
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.