Hopkins lesz Hitchcock

Sir Anthony Hopkins fogja megformálni az egykori legendás mozimogult, Alfred Hitchcockot egy most készülő életrajzi filmben, amely elsősorban a rendező egyik legemlékezetesebb munkájára, a Psychóra koncentrál.
Hopkins ragaszkodik hozzá, hogy már évek óta olyan nagy rajongója a legendás filmkészítő munkáinak, hogy úgy érzi, minden joga megvan hozzá, hogy ő formálja meg brit honfitársát, s így egyúttal lerója emléke előtt a tiszteletét. 
 
„Én nem az a fajta fickó vagyok, aki filmsuliba ment, és azért nézte Hitchcock filmjeit, hogy tanuljon belőlük, ugyanakkor csodálom azokat az embereket, akik mindent tudnak róla. Én egy amolyan igazi Hitchcock-rajongó vagyok. Sokat tudok a munkáiról, és úgy érzem, értem az olyan műveinek, mint a Hátsó ablak vagy a Szédülés finomságait és ritmusát, illetve hogy miért pont egy adott módon vett fel valamit. Ő tényleg egyszerűen bámulatra méltó volt, és olyan sok szellem van az alkotásaiban. Úgy gondolom, a Hátsó ablak Grace Kelly és Jimmy Stewart közt zajló jelenetei nagyon szellemesek és kifinomultak. Ez a film, amiben most részt veszek a Psycho forgatásáról és Hitchcock saját magát érintő kételyeiről szól. Valójában sosem volt önbizalma, és sosem érezte úgy, hogy igazán sikeres lenne. Mindig volt egy kis hiányérzete” – nyilatkozta a szerepről Anthony Hopkins. 
 
A színész egyébként egy alkalommal személyesen is találkozott az Idegenek a vonaton, az Észak-északnyugat, a Marnie, a Madarak és a Szakadt függöny rendezőjével. „Egyszer amúgy összefutottam vele. Egy Ma Maison nevű helyen ült, és én is éppen ott voltam az ügynökömmel... Nem sokkal azelőtt ütötték lovaggá. Nagyon súlyos, nagydarab volt és elég betegnek tűnt. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy személyesen is kapcsolatba kerültem vele” – mesélte a színész, akinek szavaiból arra lehet következtetni, hogy a futó találkozás 1979. végén történhetett, Hitchcockot akkor ütötték ugyanis lovaggá. Arra pedig, hogy egészségileg nem volt a legjobb formában, az lehetett a magyarázat, hogy nem sokkal ezután, 1980 áprilisában hunyt el. 
 
 
 
(wenn) 
2007.11.09
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.