A falka

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (19)
Jaj nekünk, ha a visszaeső szexuális bűnözők egyszer mind összefognak! Ki tudja, milyen rémségek várnának minden ártatlan honpolgárra, és milyen kellemetlen látnivaló a nézőkre, ha mindez a mozivásznon történik.
A fenti, korántsem vicces felvetés gyakorlatilag garantálja, hogy feszült, de korántsem felhőtlen élmény vár A falka megtekintőire, és aki kicsit követte az elmúlt pár év filmes eseményeit, az tudja, hogy a rendező, Wai Keung Lau nem más, mint a zseniális Szigorúan piszkos ügyek készítője. Kicsit megkönnyítve a tájékozódást, ennek felhígításából készült A tégla című Oscar-díjas amerikai darab, és most egy duplacsavarral a hongkongi rendező egy ízig-vérig hollywoodi filmet készített, ráadásul a sorozatgyilkosos fajtából. Hőse, az erősen megcsömörlött Errol Babbage (Richard Gere) a körzetében élő visszaeső molesztálók, erőszaktevők és mutogatósok hivatalos megfigyelését végzi - ez az ő nyája vagy inkább falkája -, de olyan komolyan végzi a munkáját, hogy kényszernyugdíjba küldik.
 
Errol ugyanis hisz az elrettentésben, ha kell, munkaidő túl is igyekszik gondoskodni arról, hogy ezek az emberek nehogy (újra) kárt tegyenek bárkiben, és ezt a munkamorált igyekszik leendő utódjába, a zöldfülű Allisonba (Claire Danes) is beleverni. Szükségük is van minden csepp morálra, mert mint említettük, a visszaeső aberráltak könnyen összefoghatnak! A helyenként apokaliptikus felhangokkal és kissé irritáló képi világgal operáló krimit a meglepően jó alakítást nyújtó Richard Gere tartja össze - de neki könnyű, mert buddhista!
Vízer
2007.11.14
|
The Flock
amerikai thriller, 101 perc, 2007
Visszaeső szexuális bűnözők és szigorú felügyelőjük csapnak össze egy hongkongi rendezőzseni hollywoodi vendégmunkájában, túszdrámával és mindenféle furcsasággal.
Rendező:

Wai Keung Lau

Színész:

Richard Gere
(Errol Babbage)

Claire Danes
(Allison Lowry)

Ed Ackerman
(Louis Kessler)

Dwayne L. Barnes
(Vincent Dennison)

KaDee Strickland
(Viola Frye)

Ray Wise
(Bobby Stiles)

Avril Lavigne
(Beatrice Bell)

Matt Schulze
(Glenn Custis)

French Stewart
(Haynes Ownby)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. november 22.
(12 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
18:10
18:15
Közelebb
amerikai filmdráma, 2004
18:30
Amaro atya bűne
argentin - francia romantikus dráma, 2002
18:30
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:35
A skarlát betű
amerikai romantikus filmdráma, 1995
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.