Nem kell a Tarr-film a Szemlének

A filmes közleménye szerint a Magyar Filmszemle Tanácsa visszautasította azt a felajánlását, hogy A londoni férfi című filmjét versenyen kívül, a Szemle nyitófilmjeként mutassák be a közönségnek.
Visszautasította a Magyar Filmszemle Tanácsa Tarr Béla azon felajánlását, hogy A londoni férfi című új filmjét versenyen kívül, a Szemle nyitóvetítéseként bocsássa a magyar közönség elé. A film ünnepélyes díszbemutatóját így a művész a Filmszemle keretein kívül, 2008. január 28-án este 8-tól az Uránia Nemzeti Filmszínházban fogja megtartani. 
 
Herendi Gábor, a Magyar Filmszemle Tanácsának új elnöke az MTI-nek a következőképpen magyarázta a döntést: „Az eseményen sok nem szakmabeli meghívott is részt vesz majd, nem akarjuk őket filmvetítéssel is terhelni. Helyette apróbb műsorszámokkal szeretnénk pergőbbé tenni az esemény kezdetén tartandó ünnepséget.”
 
A londoni férfit – ami a Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be a világ közönségének – eddig a következő országok vásárolták meg moziforgalmazásra: Portugália, Spanyolország, Franciaország, Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Görögország, Izrael és Japán, míg az Egyesült Államokkal és Kanadával jelenleg folynak a tárgyalások. 
 
 
 
(TT Filmműhely, index.hu) 
2007.11.16
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.