Beowulf - Legendák lovagja

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (154)
A félmeztelen kardozó izompacsirták a Frank Miller-féle 300-ból lehetnek ismerősek, az északi legendavilág A Gyűrűk Urából, a technika pedig a Final Fantasy-filmekből, de Angelina Jolie majdnem igazi!
Furcsa kis film ez, amelynek minden képkockáját számítógéppel kreáltak, a szereplők többnyire mégis igazi színészek. A címszereplő Beowulf (eredeti hangja Ray Winstone) kivételével ugyanis olyan színészek „alakítják” az óangol irodalom viking mondájának szereplőit, mint Anthony Hopkins, John Malkovich vagy Robin Wright Penn, és persze Angelina - ám mégsem kelnek életre a vásznon. Akció mégis akad bőven, hiszen a legendák szörnyei ekkor még a valóság részei voltak, olyannyira, hogy a becsvágyó árja harcos, Beowulf pont szörnyöléssel tölti fel szakmai életrajzát, és miután leszámol a dán királyságot vegzáló torz trollal, Grendellel, övé lesz a trón is.
 
A dolog egyetlen hátulütője, hogy Grendel anyja egy félelmetes vízi démon, aki Angelina Jolie aranymázas kiadásában is képes megjelenni - ami olyan csábítás, aminek, lássuk be, igen kevesen tudnának ellenállni. Mindez két szinten működik: mint akciómese sokszor parádés, különösen a vége felé, amikor egy tűzokádó sárkány is megjelenik, de mint mítoszteremtés aligha állja meg a helyét. Egyrészt Robert Zemeckis szinte kizárólag kölcsönzött elemekből építkezett - fentiek mellett még az Antonio Banderas-féle A 13. harcos is visszaköszön -, a karakterek pedig élettelenre és sokszor aránytalanra sikerültek, ami csak azért furi, mert pont az élethű megjelenítés volt a cél.
Vízer
2007.11.23
|
Beowulf
amerikai animációs film, 113 perc, 2007
A legendák izmos árja harcosa ugyan hősiesen megküzd az ádáz óriással, a női csábításnak mégsem tud ellenállni. Rajzolt rege élő szereplőkkel és szörnyekkel.
Rendező:

Robert Zemeckis

Színész:

Ray Winstone
(Beowulf)

Robin Wright
(Wealthow)

Anthony Hopkins
(Hrothgar)

Charlotte Salt
(Estrith)

Greg Ellis
(Garmund)

Crispin Glover
(Grendel)

Angelina Jolie
(Grendel anyja)

Alison Lohman
(Ursula)

Dominic Keating
(Cain)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. november 29.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.