Beowulf - Legendák lovagja

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (154)
A félmeztelen kardozó izompacsirták a Frank Miller-féle 300-ból lehetnek ismerősek, az északi legendavilág A Gyűrűk Urából, a technika pedig a Final Fantasy-filmekből, de Angelina Jolie majdnem igazi!
Furcsa kis film ez, amelynek minden képkockáját számítógéppel kreáltak, a szereplők többnyire mégis igazi színészek. A címszereplő Beowulf (eredeti hangja Ray Winstone) kivételével ugyanis olyan színészek „alakítják” az óangol irodalom viking mondájának szereplőit, mint Anthony Hopkins, John Malkovich vagy Robin Wright Penn, és persze Angelina - ám mégsem kelnek életre a vásznon. Akció mégis akad bőven, hiszen a legendák szörnyei ekkor még a valóság részei voltak, olyannyira, hogy a becsvágyó árja harcos, Beowulf pont szörnyöléssel tölti fel szakmai életrajzát, és miután leszámol a dán királyságot vegzáló torz trollal, Grendellel, övé lesz a trón is.
 
A dolog egyetlen hátulütője, hogy Grendel anyja egy félelmetes vízi démon, aki Angelina Jolie aranymázas kiadásában is képes megjelenni - ami olyan csábítás, aminek, lássuk be, igen kevesen tudnának ellenállni. Mindez két szinten működik: mint akciómese sokszor parádés, különösen a vége felé, amikor egy tűzokádó sárkány is megjelenik, de mint mítoszteremtés aligha állja meg a helyét. Egyrészt Robert Zemeckis szinte kizárólag kölcsönzött elemekből építkezett - fentiek mellett még az Antonio Banderas-féle A 13. harcos is visszaköszön -, a karakterek pedig élettelenre és sokszor aránytalanra sikerültek, ami csak azért furi, mert pont az élethű megjelenítés volt a cél.
Vízer
2007.11.23
|
Beowulf
amerikai animációs film, 113 perc, 2007
A legendák izmos árja harcosa ugyan hősiesen megküzd az ádáz óriással, a női csábításnak mégsem tud ellenállni. Rajzolt rege élő szereplőkkel és szörnyekkel.
Rendező:

Robert Zemeckis

Színész:

Ray Winstone
(Beowulf)

Robin Wright
(Wealthow)

Anthony Hopkins
(Hrothgar)

Charlotte Salt
(Estrith)

Greg Ellis
(Garmund)

Crispin Glover
(Grendel)

Angelina Jolie
(Grendel anyja)

Alison Lohman
(Ursula)

Dominic Keating
(Cain)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. november 29.
(9 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:05
Csontdaráló
amerikai akció-vígjáték, 2005
18:10
Egy behavazott hétvége
amerikai-kanadai romantikus családi film, 2018
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:20
Blaze
amerikai életrajzi film, 2018
18:30
A harminchármak
amerikai-chilei katasztrófafilm, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.