Az arany iránytű

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (201)
Jegesmedve-rajongók figyelem: a legnagyobb szárazföldi ragadozó ezen a télen megdicsőül! A páncélos maci ugyanis legyőzi a szabad akarat ellenségeit, és még a whiskyt is bírja!
Egy ünnepi szezon sem múlhat el fantasy film nélkül, és az Arany iránytű a Narnia krónikái által a hóban kitaposott utat követi: gyerekhőse az állatok világával szövetségben győzi le a gonoszt. A kiválasztott gyermek ezúttal egy bizonyos Lyra (Dakota Blue Richards), aki zord nevelőintézetben él, ám van neki egy tudós-kalandor bácsikája, Lord Asriel (Daniel Craig), aki fantasztikus felfedezést tesz a messzi északon: egy furcsa aranypor szerinte átjárást biztosít a különböző dimenziók között.
 
Amikor pedig a kislány legjobb barátját elrabolják, és a szálak szintén a jeges északra vezetnek, Lyra nekivág a nagy útnak, kísérője pedig a gyanúsan csinos nevelőnő, Mrs. Coulter (Nicole Kidman), akinek gaz terve az igazmondó iránytű megszerzése - haha, de csak szeretné! Ugyanis jóakarók népes tábora siet Lyra segítségére, köztük egy kedves boszorkány, egy rigolyás cowboy, néhány cigányos beütésű „gyiptomi” és egy hatalmas jegesmedve, aki zsoldosként keresi kenyerét, neve pedig Iorek - a szlávos név nyilván lengyel származást takar. És megindul a velőtrázó medveharc és véres jégcsata, Chris Weitz rendező pedig - aki a Csillagok háborúját nevezte meg ihletésként -Terry Gilliam filmjeihez és Verne Gyula regényeihez hasonló, néha valóban lélegzetállító világot teremtett háttérként, ahol bármi megtörténhet, és meg is történik! 
 
 
Vízer
2007.12.07
|
The Golden Compass
amerikai fantasy, 114 perc, 2007
Philip Pullman sikerkönyvének feldolgozása ausztrál dívával, vadiúj Bond-párral és egy termetes jegesmacival díszítve. Reszkess, Potter!
Rendező:

Chris Weitz

Színész:

Nicole Kidman
(Marisa Coulter)

Daniel Craig
(Lord Asriel)

Eva Green
(Serafina Pekkala)

Dakota Blue Richards
(Lyra Belacqua)

Jim Carter
(John Faa)

Tom Courtenay
(Farder Coram)

Sam Elliott
(Lee Scoresby)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. december 13.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.